Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“YETKİLİLER YETKİNİZİ KULLANAMIYORSANIZ YETKİNİZİ DEVREDİN”

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Aday Adayı Elektrik Baş Mühendisi Aydın Yazlak,Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen Malatya’da vatandaşlarınşikâyetlerini yerinde dinleyip sorunları tespit etmeye devam ediyor.

“BU KARANLIK ZİHNİYETİ BİRAN ÖNCE SANDIKTA GÖNDERMEMİZ LAZIM”

Yeşiltepe’dehaksızlığa uğrayan vatandaşların şikâyetlerini dinleyen Yazlak “Gördüğünüz bu15 katlı binalar Malatya Belediyesi tarafından yapılan binalardı. Depremde ağırhasar gördü. Tamamı boşaltılmış durumda yaklaşık 700 ev var burada, konut varyıkılacak. Bu da Malatya’da stok açığının artmış olması demek. Maalesef buradada büyük mağduriyetler var. Malatya Bostanbaşı, Fahri Kayahan, Tecde, YeşiltepeYeşilevler tamamen ağır hasarlı önümüzdeki süreçte Malatya’yı zor günlerbekliyor. Yaparsa bunlar yaparlar diyenlere bir mesaj vermek istiyorum. Yaparsaişte bu binaları yapanlar yapar sizlerin deyimiyle. Bu ağır hasarlı binalarıyapan zihniyet, rantçı düzen ortadan kalmadığı sürece bu felaketler başımızdaneksik olmaz. Binalar çöker enkaz altında kalırız. Alın terinizle aldığınızbinalar ağır hasarlı olur yıkılır, canınızdan malınızdan memleketinizdenolursunuz. Sonuç olarak bu rant düzenini yıkıp yerine bilimsel temelli şeffaf,liyakat, ahlak esaslı bir siyasal sistemin gelmesi lazım. Bu karanlık zihniyetibiran önce sandıkta göndermemiz lazım” dedi.

“ÇADIRLARDA TUVALET, LAVABO YOK”

Yeşiltepebölgesinde çadırları ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili Aday Adayı ElektrikBaş Mühendisi Aydın Yazlak, çadırların yoğunlukta olduğu yerlerde tuvalet,lavabo dahi olmadığını görünce yetkililere sert tepki gösterdi.Bir Vatandaşın ellerimizkırılaydı da ona oy vermeyeydik bitti artık demesi üzerine Yazlak “Seçimderdine düşmeden aziz mübarek Ramazan Ayında vatandaşı dinleyin, oy peşinedüşmeyin. Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba şuan sahada ve o ilgileniyorsıkıntıların çözümü için. Çadırların yoğunlukta olduğu yerlerde kuru odun,lavabo, battaniye acil ihtiyaç. Yarın bir gün bu insanlar hastalanacaklar,hastaneye gidecekler hastane yok. Buradaki insanlar çocukların havalegeçirdiğini ancak hastaneye alınamadıklarından dertleniyorlar. İnsanlarınakıllarıyla alay etmeyin. Vicdanlı olun. Aziz mübarek gün insanlar ciddisıkıntı içerisinde lütfen yetkiyi alanlar buraya gelsin yetkisini kullansın.Memleketi enkaz altında bıraktınız canımızdan olduk, malımızdan olduk,memleketi terk ettik ama şu anda ciddi boyutta sıkıntılar var. İnsanlar oruç veçok büyük sıkıntı içerisindeler.” şeklinde konuştu.