Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşar Esin Anısına Koşu Düzenlenecek

Hayatının 69 yılını haralarda geçiren, 46 yıl tay satışlarının değişmez müzayedecisi olan merhum Yaşar Esin adına Yaşar Esin Koşusu düzenlenecek.

Hayatının 69 yılını haralarda

1951 yılında, Sinop Ayancık’ta doğan ve babası Mustafa Esin’in Sultansuyu Harası’ndaki görevi nedeniyle 3,5 yaşında Sultansuyu Harası’nda yaşamaya başlayan Yaşar Esin, ilkokul yıllarından itibaren, okul dışı zamanının büyük bölümünü atlar arasında geçirdi.

Burhan Karaduman’ın haberine göre; Veliefendi Hipodromu’nda 23 Ekim 2018 yılındaki son müzayedesinde, kendisiyle özdeşleşen, “Var mı talip?” sorusunu son kez ve göz yaşları arasında soran Yaşar Esin, çok sevdiği Malatya’da yaşıyordu.

Yaşar Esin’in, 2 Mart 2021 tarihinde Kanalboyu Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi’ndeki evinde kalp krizi geçirerek vefat etmişti.

3,5 yaşında geldiği Sultansuyu Harası‘na 44 yıl fiilen hizmet eden, atçılık camianda 58 yıl “münadi” olarak hizmet sunan Yaşar Esin için TİGEM’in talebi ve Türkiye Jokey Kulübü ’nün de uygun görmesi ile 5 Temmuz 2022 Salı günü saat 17.00’de Ankara Hipodromunda adına “Yaşar Esin Koşusu” düzenlenecek.