Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vaka Sayısında Düşüş Var

Sağlık Bakanı Koca 25 Eylül-1 Ekim tarihlerinin vaka sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Malatya vaka sayıları düşüşle 100 binde 465.42”ten 100 bin 360.35’e geriledi.

Sağlık Bakanı Koca 25

Bakan Koca vaka sayılarının en çok artığı illerle ilgili olarak ise: “25 Eylül-1 Ekim arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre En çok artan 10 ilimiz: Bursa, Balıkesir, Uşak, Kırklareli, Sakarya, Ardahan, Edirne, Mersin, Denizli, Samsun. Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız.” paylaşımında bulundu.
Geçtiğimiz haftalarda Malatya vaka sayılarının en çok olduğu iller arasındaydı. Kent genelinde maske, sosyal mesafe ve kişisel temizliğin önemi sürekli vurgulanıyor. Aşılama oranındaki yükseliş ise vaka saylarındaki düşüşü etkiliyor.
Ülke genelinde 1. doz aşı yapılma oranı yüzde 87.75 olarak gerçekleşti. 2.doz aşı yapılma oranı ise yüzde 74.36 oldu. Toplamda 1,2 ve 3.doz aşı sayısı ise 112 milyon 225 bin 352 oldu.
Aşılama oranları her geçen gün artarken, Malatya’da en az iki doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus oranı yüzde 67,4 olarak gerçekleşti.

>> Ebubekir Atilla