Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üreticiden ÖTV ve KDV Alınmasın

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, akaryakıta ve elektriğe gelen zamların büyük bir tehlike oluşturduğunu ve önlem alınmazsa eğer yaz aylarında çiftçinin üretim yapmasını engelleyeceğini belirtti. Ağbaba, çiftinin sulamada pompaların çalışmayacağı, traktörlere mazot konulamayacağı bir döneme girilmemesi için devletin fedakarlık yaparak ÖTV ve KDV’nin üreticilerden alınmaması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve Parti yönetimi ile birlikte Elektrikçiler, Madeni Eşyacılar, Ayakkabıcılar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanlarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ağbaba’nın ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Sebzeciler Odası Başkanı Yasin Yıldız, ”Öncelikle seçim sonrası bizleri ziyaret ettikleri için CHP Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve Parti yöneticilerine teşekkür ediyorum. Esnafımızın bazı sorunları var. Vekillerimizle hem halkımız hem esnafımız için Meclis ile aramızdaki tek köprüdür. Sayın vekilimiz bu konuda her zaman Esnafımızın yanında durmuştur. kendilerine bu nedenle çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Esnafın son yıllarda yaşadığı sorunlardan bahseden Veli Ağbaba, akaryakıt ve elektrik zamları ile birlikte üretimde büyük krizlerin yaşanacağına işaret etti. Elektrik ve Akaryakıtta KDV ve ÖTV’nin üreticilerden alınmamasına yönelik hükumete çağrıda bulunan Ağbaba,” Akaryakıtın yükselmesi, artması bütün ürünlerin artması anlamına geliyor. Artan elektrik fiyatları ilk kez esnafı kendi iş yerinde kiracı konumuna düşürdü. maalesef elektrik ücretleri kiralardan daha yüksek gözüküyor. Akaryakıt ile üretim yapan bir kesim var. Bunların başında çiftçiler geliyor. Eğer bu şekilde devam ederse yazın çiftçiler traktörlerine mazot koyamayacak. Ekin yapamayacak. Elektrik fiyatları ile yazın sulama döneminde pompa çalıştırmak sulama yapmak mümkün olmayacak. Yine artan gübre fiyatları büyük bir şekilde çiftçiyi etkilemiştir. Buradan yine sesleniyoruz. Üretimde kullanılan akaryakıttan ÖTV ve KDV kaldırılmalı. Elektrik fiyatları çiftçi için düzenlenmeli. Bugünkü elektrik fiyatları esnafın faaliyetini sürdürecek şekilde değil. Şu şartlarda buzdolabı ve klima çalıştırılmıyor. Yaz ayları geldiğinde bu yük oldukça artacak ve esnafımızı ve üreticimizi büyük oranda etkileyecek. “ diye konuştu.
Ülke genelinde oluşan tablonun ciddiyetinden bahseden Ağbaba, ”Türkiye maalesef daha önce yaşamadığımız bir dönemle karşı karşıya. Bizler 90’lı yıllar ve 70’li yıllarda olmayan bir zamlarla karşı karşıyayız. Özellikle akaryakıta son gelen zamlara bakıldığında akıl alır gibi değil. Üretimden kopmuş bir Türkiye ile karşı karşıyayız. İnsanlar kıtlık olacak korkusu ile sıvı yağa hücum ediyorsa burada bir problem var demektir. Türkiye ayçiçeği üretimini azalttı diye bir açıklama yapılıyor ve ardından bu sıkıntı yaşanıyor. Bakın bu durum 70’li yıllarda yaşanmadı. Hep iktidar partisi sözcüleri 70’li yıllarda kuyruk vardı diyordu. O zaman para vardı, mal yoktu. Şimdi mal var para yok. Ekmek kuyrukları, yağ kuyrukları oluştu. Ciddi şekilde tedbir alınması lazım. “ sözlerini kullandı.