Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Udemy Nasdaq Borsasına Girdi

Pandemi ile birlikte uzaktan eğitim sisteminin başlaması ile birlikte Malatyalı Girişimci Eren Bali, Udemy isimli eğitim platformunu kurdu. Kısa süre içerisinde büyük bir potansiyele ulaşan Udemy, Amerika Nasdaq borsasında halka arz gerçekleştirdi. Malatyalı Girişimci Bali’nin şirketi böylelikle 3.7 Milyar dolara ulaştı.

Pandemi ile birlikte uzaktan

Malatyalı mühendis ve teknoloji girişimcisi Eren Bali(fotoğrafta solda) ‘nin kurduğu eğitim platformu Udemy, Amerika Nasdaq borsasında halka arz gerçekleştirdi. Udemy’nin halka arzı Nasdaq borsasında düzenlenen törenle gerçekleştirilirken törenen Eren Bali’de katıldı. Pandemi döneminde uzaktan eğitimin önem kazanmasıyla değer kazanan Udemy’nin değeri ise halka arzından sonra 3.7 milyar dolara ulaştı. Udemy’nin hisseleri şu anda Nasdaq borsasında 27 dolardan işlem görüyor.
Arz sonrası Udemy’nin değeri 3.7 milyar dolara ulaştı. Udemy’nin değerindeki artış Amerika’da büyük ses getirirken Nasdaq borsasının resmi sosyal medya hesabınan yapılan paylaşımda, eğitim platformuyla ilgili olarak: “Değişen bir dünyada başarılı olun” denildi.
Dünya’da ses getiren Malatyalı Eren Bali’nin başarısıyla ilgili Malatyalı İş Adamları Derneğinden de (MİAD) tebrik mesajı yayımlandı. MİAD’dan yapılan açıklamada: “Hemşehrimiz Eren BALİ genç yaşta Türkiye’de temellerini atıp, Amerika’da büyüttüğü şirketi Udemy’i Nasdaq borsasında 3.7 milyar USD değerle halka açmıştır. Kendisini MİAD olarak tebrik eder, genç iş insanlarımıza örnek olmasını dileriz.” denildi.
EREN BALİ KİMDİR?
Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecek mahallesinde dünyaya gelen Eren Bali, Malatya Fen Lisesini bitirdikten sonra, lisede girmiş olduğu Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında derece yaptığı için MİT ve Harvard gibi dünyaca ünlü üniversitelerden teklif aldı. Ancak üniversite tercihini, ODTÜ’de okuyan ablasının da etkisiyle ODTÜ Bilgisayar Mühendisliğinden yana kullandı.
2007 yılında, Udemy kurucusu Eren Bali, Türkiye’de yaşarken canlı bir sanal sınıf için yazılım geliştirdi. Ürünü herkes için ücretsiz yapma potansiyeli gördü ve iki yıl sonra bir şirket kurmak için Silikon Vadisi’ne taşındı. Site 2010 yılının başlarında Bali, Oktay Çağlar ve Gagan Biyani tarafından kuruldu.
Şubat 2010’da, kurucular risk sermayesi fonlarını artırmaya çalıştılar ancak fikir yatırımcıları etkileyemedi ve Gagan Biyani’nin dediğine göre 30 kez reddedildi. Buna cevaben, 2010 yılının Mayıs ayında, ürünün gelişimini yeniden başlattılar ve Udemy’yi ortaya çıkardılar. Birkaç ay içinde, 1000 eğitmen yaklaşık 2.000 kurs oluşturdu ve Udemy’nin yaklaşık 10.000 kayıtlı kullanıcısı oldu.>> Ebubekir Atilla