Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de Arsa Fiyatlarının En Çok Arttığı Şehir Malatya Oldu

Türkiye genelinde arsa fiyatlarının yıllık endeksine Malatya damgasını vurdu. Kent genelinde bir ayda arsa fiyatları yüzde 174 artarken, yıl genelinde yüzde 358 oranında arttı. Arsa fiyatlarının ortalama fiyatı 573 bin 520 TL olurken, ortalama metrekare fiyatı 856 TL oldu.

Türkiye genelinde arsa fiyatlarının

FK World Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Keleş, Malatya genelinde arsa fiyatlarının son bir yıl içerisindeki artışını değerlendirdi. Keleş, ”Satılık arsa fiyatlarındaki artış açıklanan endekslerde dikkat çekti. Haziran ayından bu yana en fazla fiyat artış gösteren il yüzde 174 artış oranıyla Malatya olurken, Bilecik yüzde 64, Burdur ise yüzde 45 artış oranıyla arsa bazında en fazla değer kazanan iller oldu. Ayrıca Malatya geçtiğimiz senenin aynı dönemiyle karşılaştırıldığına yüzde 358 fiyat artışıyla dikkat çekti” dedi.
Malatya’nın ülke genelinde ilk sırada olduğunu kaydeden Keleş, ”Türkiye genelinde arsa satış fiyatları il bazında karşılaştırıldığında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ise yüzde 358’lik artış göstererek en fazla değerlenen il Malatya oldu. Malatya’yı yüzde 211 ile Antalya, yüzde 196 ile Gaziantep takip etti. Aylık fiyat artışı gösteren iller sırasıyla174’lük artışla Malatya, yüzde 64 ile Bilecik, yüzde 45 ile Burdur oldu.” diye konuştu.
METREKARE FİYATI 856 TL
İlçe bazında imarlı arsaların metrekare birim fiyatlarını aktaran Keleş, ”Malatya’da konut imarlı arsa birim metrekare fiyatı Haziran ayında 930 TL oldu. 2021 yılı Haziran ayında 568 TL olan birim fiyatının yüzde 63,73 artış gösterdiği belirtildi.
Yıllık ortalamalara bakıldığında Haziran 2022 sonu itibarıyla konut imarlı arsa için Malatya’da en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Battalgazi, Yeşilyurt oldu.
Yıllık ortalamalara bakıldığında Haziran 2022 sonu itibarıyla konut imarlı arsa için Malatya’da en fazla değer kaybeden ilçeler sırasıyla Kuluncak ve Arapgir oldu.” sözlerini kullandı.
“ALTINA, DÖVİZE DEĞİL MÜLKİYETE YATIRIM YAPIN”
Arsa yatırımının altın ve dövizden daha fazla kazandırdığını kaydeden Keleş, “Gayrimenkuller, günümüzde fazlasıyla değerlendi. Durum böyle olunca hem arsa hem daire yatırımları ön plana çıktı. Arsa yatırımı yapmak, mantıklıdır. Doğru ekip ile çalışmanız durumunda karlı yatırımın kapıları açılacak ve arsa alım satımından para kazanabileceksiniz. Bu noktada önemli olan şey; doğru ekip ve kurum ya da kuruluş ile çalışmak. Malatya’da son 2 yıllık süreçte en fazla kazanç sağlayan yatırım arsa yatırımı oldu. Bu nedenle vatandaşlarımız yatırımlarını döviz veya altından ziyade arsa ve konut üzerinden yapmalılar.” ifadelerine yer verdi.