Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Son günlerde her yerde duyduğumuz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile ilgili sürekli araştırma yapılıyor ve bu hizmetten nasıl faydalanılacağı sorgulanıyor. Peki, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Tamamlayıcı Sağlık Sigortası neleri kapsamıyor? Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından kimler yararlanabilir? Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hangi hastanelerde geçiyor? Tamamlayıcı Sağlık Sigortası korona virüsü kapsıyor mu?

Son günlerde her yerde

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası nedir? sorusu sıkça sorulur. Bu sigorta poliçesi, hali hazırda Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak sigortalı olan kişilerin, SGK anlaşmalı özel hastanelerde ekstra bir ücret ödemeden muayene, tahlil ve tedavi hizmeti almasını sağlayan bir poliçedir. Bu konu ile ilgili detaylı bilgiyi TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi İl Delegesi Engin Ceyhan aldık.
Bu sigorta türü tahlil, muayene, tetkik ve küçük cerrahi müdahaleler gibi ayakta tedavi hizmetleriyle oda, refakatçi, yemek, diyaliz ve buna benzer yatarak tedavi hizmetlerini kapsar. Ayrıca bu kapsamların dışında sayılan durumlarda da ek teminat paketleri alarak tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamını daha geniş bir hale getirmek de mümkündür. Poliçe hizmetini sunan sigorta şirketine göre poliçelerin kapsamı farklı şekilde hazırlanabilir. Bundan dolayı poliçeler ve ek teminatlar hakkında daha detaylı bilgi almak için hizmeti alacağınız sigorta şirketine danışabilirsiniz.
SGK’nın sunduğu sağlık hizmeti, her özel hastanenin maliyetini karşılayamayabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortasına sahip olarak daha ciddi sağlık durumlarında nitelikli bir SGK anlaşmalı özel hastaneden yararlanmak için devasa ücretler ödemenizin önüne geçer. Kısacası Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, hem ayakta tedavi hem de yatarak tedavi hizmetlerinde SGK’nın karşıladığı bedelin üstünü tamamlayan bir poliçedir. Böylelikle kendinizi ve sevdiklerinizi daha güvenli bir geleceğe hazırlayabilir, olası sağlık sorunlarına çözümler bulabilirsiniz.
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamının dışında olan belli durumlar da mevcuttur. Bu durumların sigortaya dahil olup olmaması da sigorta şirketlerine göre farklılık gösterir. Sigorta yaptırmak isteyen kişide halihazırda bir hastalık durumu var ise mevcut hastalık teminat dışında kalır. Eğer sigorta yaptıran kişinin SGK sigortası aktif değilse tamamlayıcı sağlık sigortası yine kapsam dışı kalır. Ayrıca bütün ilaç masrafları ve diş tedavileri tamamlayıcı sigorta kapsamı dışındadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortasını kimler yaptırabilir sorusu da cevabı merak edilen sorulardan biridir. SGK’ya bağlı işçi, bağ-kurlu, memur gibi devletin sosyal güvenlik hizmeti altında olan bütün çalışanlar tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirler. Eğer SGK kapsamında bir sigorta çatısı altında değilseniz tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanma hakkınız bulunmaz. Ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortası bireyseldir. Yani SGK çalışanıysanız ve aileniz için de tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak istiyorsanız eşiniz ve çocuklarınız için ayrı ayrı prim ödemek durumundasınız. Bu poliçede SGK’daki gibi sadece babanın sigortası, bütün aileyi güvence altına almamaktadır. Ancak sigorta şirketleri ailelere bu konuda avantajlı ve değerlendirilebilir seçenekler sunar. Bununla beraber kurumlar da kendi çalışanları için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, temel olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağladığı sigorta desteğinin üstünü tamamladığı için yalnızca büyük şehirlerdeki büyük özel hastanelerde değil SGK’nın ülke genelinde anlaşmalı olduğu bütün hastanelerde geçerlidir. SGK’nın anlaşmasının bulunmadığı hastanelerde ise bu sigortadan yararlanmanız mümkün değildir. Türkiye genelinde SGK ile anlaşmalı olarak sağlık hizmeti sunan birçok hastane vardır. Tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde bu hastanelerde ayakta ya da yatarak tedavi görebilirsiniz. Anlaşmalı kurumlar sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilir.
Son dönemde Türkiye’yi de etkisi altına alan ve herkesi korkutan pandemi nedeniyle, “Tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetleri korona virüsü kapsıyor mu?” sorusu, bu sigortadan yararlanan ve yararlanmak isteyen herkes tarafından merak konusu oldu. Bundan önceki süreçlerde ve normal durumlarda salgın hastalıklar, tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamına dahil olmuyordu ancak 2020 yılı Mart ayı itibariyle korona virüs salgını bütün dünyayı etkisi altına alınca Türkiye’deki bütün sigorta şirketleri de ortak bir karar aldı ve tamamlayıcı sağlık sigortalarının içeriğine korona virüs faktörünü de dahil etti.