Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sadık Baba Kültür Merkezi Destek Bekliyor

Güvenç Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği, Hekimhan İlçesinde yapımı devam eden Sadık Baba Kültür Merkezi ve Cem Evi’nin eksikleri için Vali Aydın Baruş ’u ziyaret etti.

Güvenç Mahallesi Kültür ve

Hekimhan İlçesi Güvenç Mahallesinde inşası devam eden Çok Amaçlı Sadık Baba Kültür Merkezi ve Cem Evi projesi eksik kalan kısımlarının tamamlanmasını bekliyor. Kültür Merkezi ve Cem Evi’nin büyük ölçüde eksiliklerini giderilmesi için Güvenç Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Ali Şirin ve dernek yönetimi Vali Aydın Baruş’u ziyaret etti.
Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Hüseyin Ali Şirin, ”Malatya Valisi Sayın Aydın Baruş ile bir görüşme yaptık. Köyümüzde yapımı devam eden çok amaçlı Sadık Baba Kültür Merkezi ve Cem Evi’nin eksikliklerini ve taleplerimizi birinci ağızdan sayın valimize aktardık. Kültür merkezinin çevre duvarı, binanın içinin fayansı 300 metre kare, aş evinin mutfak dolabı iki evyeli mermeri, gasilhaneye morg dolabı, 250 sandalye 60 tane masa, 11 pencereye perde, iç cepe boyası taleplerimizi sayın valimize ilettik.” dedi.
Ayrıca bölgede çalışan maden ocakları ve yeni açılacak olan maden ocaklarının verdiği çevresel zararları Vali Baruş ’a aktardıklarını söyleyen Şirin,” Özellikle bölgemizde çakışan kolin şirketinin kırma eleme tesisinin bölgeye verdiği zararları çevreyi ve doğayı nasıl tahrip ettiğini burada yaşayan halkın mağduriyetini ve bu konudaki endişelerini aktardık maden kırma eleme tesisinin çalışırken yaydığı toz bulutu manzarasını çektiğim bir görüntüyü sayın valiye bizzat izlettim bu görüntünün çok kötü olduğunu bunun denetlenmesi gerektiğini söyledi sayın valimizi bölgemize davet ettik gelip bunları yerinde görmek istediğini söyledi han yolu doğa ve kültür varlıklarını koruma platformu sözcüsü olduğumu platform olarak mücadele ettiğimizi anlattım. Bizlerin sorunlarını dinlediği içn sayın Valimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
>> Ebubekir Atilla