Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan’da Kan Stokları Azaldı!

Kan bağışında Türkiye’de nüfusa oranla üçüncü sırada yer alan Malatya’da Ramazan ayının başlaması ile birlikte kan bağışlarında düşüş meydana geldi. Kan stoklarının azaldığını kaydeden Türk Kızılay’ı Malatya Şube Başkanı Dr. Harun Kurt, iftardan sonrada merkezlerin açık olduğunu belirterek, vatandaşları kan vermeye davet etti

Kan bağışında Türkiye’de nüfusa

Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 Pandemisi ile birlikte azalan stoklar Ramazan ayının gelmesiyle birlikte daha da azaldı. Türk Kızılay’ı Malatya Şubesinin çiçeği burnunda Başkanı Dr. Harun Kurt, Malatya’daki kan stoklarının durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Pandemiyle birlikte Ramazan ayı dolayısıyla da kan stoklarının daha da düştüğünü kaydeden Kurt, vatandaşları kan vermeye davet etti ve iftardan sonrada merkezlerinin hizmet verdiğini dile getirdi. Kurt, “2 yılı aşkın bir zamandır pandemi ile mücadele ediyoruz. Vaka sayılarında azalma eğilimini görmeye başladık. Bu dönemde kan stoklarımızda düşüş yaşanmıştı. Bölge olarak yılda toplam 80 bin hedefimiz var bizim. Bu hedef Malatya için 41 binin üzerinde. Biz il olarak hassas bir yapıya sahibiz. Bu konuda duyarlılık üst noktada. İl olarak nüfusa oranla Türkiye 3’üncüsüyüz. Ramazan da da kan stoklarımız düşüyor. Her sene bunu yaşıyoruz. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bu yüzden Ramazan ayı boyunca kesintisiz olarak kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. İftardan sonrada merkezlerimiz açık. Herkesi bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.
Malatya Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Barış Duran da, vatandaşları Ramazan ayında daha hassas davranarak kan vermeye davet etti. Duran, “ Malatya her zaman Kızılay’a destek olmuştur. Bundan sonrada olacaktır. Ramazan ayında biraz daha destek bekliyoruz. Sabah 8’den gece 12’ye kadar merkezlerimiz açık. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.