Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Ağbaba Yine Ateş Püskürdü

Malatya’daki hastanelerde MR sırasının 7 ay sonrasına verildiğini aktaran CHP’li Ağbaba, ”Sağlık sistemiyle övünüyorlardı. MR çekimlerine artık Ekim ayına randevu veriliyor. Burada hastanelerde MR cihazları yok. Diş protez malzemeleri olmadığı için onlara da aylar sonrasına randevu veriliyor. Ameliyat malzemeleri yok. 25 günden beri Malatya’da MR çekimleri yapılamıyor. dedi

Malatya’daki hastanelerde MR sırasının

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Öğretmenlerin parasızlıktan para harcama stresine girmiyor” diyen Ağbaba, Öğretmen maaşlarının düşüklüğüne değindi. “ OECD verilerine göre 33 ülke arasında Türkiye öğretmen maaşlarının en yüksek olduğu 27. sırada” diyen Ağbaba, ”Yapılan çalışmalarda öğretmenlerimiz içinde bulunduğu durumunu nasıl özetliyor; ülkemizde öğretmenlerimizin yüzde 88’i mesleklerinin saygınlığını yitirdiğini düşünüyor. Erdoğan öğretmenlerin en az stres yaşadığı ülke bizi diyor ama yapılan anketlere göre öğretmenlerimizin yüzde 75’i mesleki tükenmişlik yaşadığını belirtiyor. Öğretmenlerimizin yüzde 19,1’i geçimini sağlamak için ek iş yaptığını söylüyor. Yine öğretmenlerimizin Yüzde 57,8’i ailenin gıda ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşadığını, Yüzde 48,3’ü maaşlarının yetersizliğinden dolayı ek hesap kullandığını, Yüzde 77,7’si ailenin sağlık harcamalarını karşılamakta zorluk çektiğini belirtiyor. Erdoğan öğretmen maaşlarını Avrupa’da en çok arttıran ülkeyiz diyor ama OECD verilerine göre 33 ülke arasında Türkiye öğretmen maaşlarının en yüksek olduğu 27. sırada. Türkiye’de 20 yılını doldurmuş bir öğretmen 8000 bin TL civarında maaş alıyor ama Erdoğan’a göre en az stresi biz yaşıyoruz. Neden en az stresi biz yaşıyoruz? Çünkü para harcama derdimiz yok. Öğretmenlerin para harcama derdi yok çünkü kirasını veriyor kalan parasıyla temel gıda harcamalarını zar zor karşılıyor, çocuklarına istediği şeyleri alamıyor dolayısıyla para harcama stresine girmiyor.” sözlerini kullandı.
AMELİYAT MALZEMESİ YOK
Malatya’daki hastanelerde MR sırasının 7 ay sonrasına verildiğini aktaran Ağbaba, ”Sağlık sistemiyle övünüyorlardı. MR çekimlerine artık Ekim ayına randevu veriliyor. Burada hastanelerde MR cihazları yok. Diş protez malzemeleri olmadığı için onlara da aylar sonrasına randevu veriliyor. Ameliyat malzemeleri yok. 25 günden beri Malatya’da MR çekimleri yapılamıyor. Kanser hastalarına yedi ay sonra gel demek ölüme terk etmektir Ekim ayına kadar ölmezse MR çekilecek.” ifadelerine yer verdi.