Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya’da Trafiği Olumsuz Etkileyen 2 Temel Sorun Var

Büyükşehir Belediyesi Malatya’nın Trafik Master Planını kentin yeni ihtiyaçları ve trafik sorunlarına göre şekillendirecek. Kent genelinde trafik sorunlarının gözlendiğini ve 2 temel sorunun tespit edildiğini belirten İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistem Veri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, “Malatya genelinde yol ve trafik noktasında büyük bir sorun yok. En büyük sorun araçların düzensiz park edilişi ve yayaların düzensiz davranışları” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Malatya’nın Trafik

Ulaşım konusunda Türkiye genelinde 43 yıldır büyük çalışmalara imza atan İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistem Veri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, uzman ekibiyle birlikte Malatya’nın trafik alışkanlıklarını inceledi.
Kent genelinde yoğun trafiğin yaşandığı ve araç geçişlerinde sıkıntıların yaşandığı bölgelerde etkin çözümlerin üretilmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Malatya’nın trafik kültürü noktasında sancı çektiğini anımsattı.
“SORUN YOLLARDA DEĞİL”
Malatya trafiğinin fotoğrafını çektiklerinde 2 temel faktörü gördüklerini kaydeden Ilıcalı, ”Malatya’da trafiğin sıkışık olduğu yerlerde, sıkıntı yollardan değil düzensizliklerden kaynaklanıyor. Araç sürücüsünün davranışı, düzensiz park edişi, yayaların gelişi güzel geçişi sıkıntı yaratıyor. Malatya’da gördüğüm en büyük eksiklik, Malatyalı vatandaşlar çok kurallara uymuyorlar. Her yerden yola geçiş var. Geçişlere bakıyoruz hiç yaya geçidi falan dinlemiyorlar. Her taraftan geçiyorlar. Malatya’daki araç sahipleri düzensiz park ediyorlar. 2 sıra par yapılıyor. Malatya’da bu düzensiz sürücü ve yay davranışlarının hem trafik güvenliğine hem de kapasitesine etkisi var. Türkiye genelinde de ölümlü ve yaralanmalı kazalardaki en büyük pay yüzde 99 insan faktörüdür. Türkiye’de büyük yolar yapılıyor, büyük projeler yapılıyor ama ölümlü ve yaralanmalı kazalardaki sürücü hataları 10 yılı ele alırsak yüzde 99 devam ediyor. Bu ney, yüzde 90’ı sürücüye ait, diğer yüzde 9’u da yayalara ait. Bilhassa o çok şeritli yollarda ortada fiziki engel olmadığı için her taraftan geçebiliyorlar. Bunları da belki yollarda yeni düzenlemelerle de o geçişleri sınırlı bir hale getirip. Oradan en azından istediği gibi yol üzerinde hareket etmemesini sağlamamız lazım. ” ifadelerine yer verdi.
“SELAHATTİN BEY MALATYA’YA BÜYÜK İŞLER YAPMIŞ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Malatya ulaşımı noktasında yapmış olduğu çalışmaları değerlendiren Ilıcalı, ”Ulaştırma Daire Başkanı Abdullah Bey bizlere bir yer gösterdi. Akpınar Caddesi üzerinde çift taraflı olan yol, tek taraf indirilmiş ve o bölgede trafik rahatlamış. Basit bir teknik kullanılarak o bölgedeki insanların yaşamı kolaylaştırılmış. Bunun haricinde Selahattin Bey bir arter açmış. Mükemmel çalışmalarını gördük. Türkiye’ye örnek yuvarlak ada kavşak düzenlemeleri, akıllı kavşak uygulamaları var. Burada bir hakkı teslim etmek için yılların tecrübesiyle yurtiçi, yurtdışında çok gezen biri olarak söylüyorum. Bu vesileyle tebrik ediyorum. Selahattin Başkanın müthiş bir vizyonu var. Halktaki karşılığı çok yüksek. Bu vizyon ve halktaki karşılık ona daha yeni arayışlar, bilime dayalı yeni vizyonel projelerin yapılması yönünde bir itici güç oluyor. “ sözlerini kullandı.
“SIKIŞIKLIĞI DENETİM ORTADAN KALDIRACAKTIR”
Malatya genelinde trafik sıkışıklığının çözümünün denetim noktasında iyileştirmelerle giderilebileceğini vurgulayan Ilıcalı, ”Ulaştırma Bakanlığı Kuzey Çevreyolu’nu açıyor. Adil Bakanımız yarısını Ramazan ayında açtı, diğer yarısı bitmek üzere. Sıkışmış şehrin içerisinde geçen Elazığ – Kayseri devlet yolu şehrin içinden geçiyor. Ona alternatif yollar açılıyor. Öbür taraftan Ulaştırma Bakanlığı bunu tamamlıyor. Trafik sadece araç sayısı ile değil, düzensizlikten dolayı kötüleşebilir. Bu tarz düzensizlikler giderilirse, hissedilen trafik sıkışıklığı ortadan kalkacaktır. Vali beye de bu konuyu ilettim. Denetim konusunda daha farklı bakmak lazım. Buradan çok güçlü başlarsanız Malatya burada çok şey kazanır diye. O ortamı da oluşturduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sıkıntı sadece pik saatlerde oluyor. İnsanları zorlayacak ve sıkıntıya koyacak bir trafik yok. Devlet yolunun geçmesi dar boğaz. Onu da yakın zamanda açılacak yeni yollar kurtarıyor.” dedi.
TRAFİK MASTER PLANI GÜNCELLENECEK!
Malatya’da Trafik Master Planının güncellenmesi için görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, ”Malatya birçok Büyükşehir’den daha düzenli bir trafiğe sahip. Büyükşehir Belediye Başkanının bu konuları önemseyip çalışmayı bırakmaması da ayrı bir takdir meselesi diyor, tekrar Başkan ve ekibine teşekkür ediyorum. Belediyenin yaptıklarının üzerine ne koyabilir diye konuştuk. Bizden de 6-7 sene önce yapılan bir Master planı güncellenmesini, 2035 ve 2053 hedeflerine uygun ve mevcut yollarda da trafiğin daha rahat olup, Malatya’nın güzel insanlarının daha konforlu, daha verimli, daha kısa süreli seyahatlerini yapmak için bir Belediye ile Üniversite arasında işbirliği oluşmasını istedik. Bunun için de çalışmalarımıza başladık. Bu çalışma ve bu proje için bir başlangıç yapıp hemen Üniversite ve Belediye arasında bir sözleşme ile bu çalışmayı yapmak için buradayız.” diye konuştu.