Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya’da Ocak Ayı Dolu Dolu Geçecek

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi ile Sabancı Kültür Sitesi’nde Ocak ayı dolu dolu geçecek. Vahşi Ateş ve İzci Kuşlar, Işıltılı Haşerat, Her Şey Bedava!, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz ve Aşk Bu Virüsten Daha Beter oyunları sanatseverler ile buluşacak.

Malatya Kongre ve Kültür

Malatya’da Sabancı Kültür Sitesi Sahnesi’nde bu ay Ankara Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenecek Vahşi Ateş ve İzci Kuşlar 13 – 14 Ocak tarihlerinde, Konya Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenecek Işıltılı Haşeret ise 27 – 28 Ocak tarihlerinde izleyici ile buluşacak.
Malatya İl Kongre Kültür Merkezi’nde Kemal Sunal Salonu’nda Ocak ayı içerisinde Yasemin Yalçın Tiyatrosu tarafından sahnelenecek Her Şey Bedava!, Aziz Nesin’in başyapıtlarından olan Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz ve Aşk Bu Virüsten Daha Beter oyunları sahnelenecek.
VAHŞİ ATEŞ VE İZCİ KUŞLAR – ANKARA DT
1 perde – 1 saat süren çocuk oyunu. Kristin Idaszak tarafından yazılan eser Özden Gököz Gürbüz tarafından çevrilip yönetiliyor. Oyunun Konusu ise; Yedi Numaralı İzci Kuşlar Takımı’ndaki yavru kuşlar, ilk göç yolculuklarına çıkmışlardır. Kısa süre sonra sürülerinden ayrı düşerler ve kendilerini harap olmuş bir ormanda bulurlar. Sürülerine kavuşmanın yolunu ararlarken çaresiz bir yırtıcı, kadim bir meşe ağacı ve kontrolden çıkmış bir orman yangınıyla karşılaşırlar. Ormanın bu hale gelmesinde herkesin bir payı olduğunu ve bu zararı telafi etmek için hepsinin üzerine düşen bir sorumluluk olduğunu öğrenirler.
IŞILTILI HAŞERAT – KONYA DT
2 Perde – 110 dakika süren çocuk oyunu, Phılıp Rıdley tarafından yazılan eser H. Can Utku çevirildi, Can Ali Çalışandemir tarafından yönetiliyor.
Oyunun Konusu ise; Ollie ve Jill’in rüya evine davetlisiniz. Onların baştan çıkma hikayelerini izleyeceksiniz. Hep daha fazlasına sahip olmak için koşturup dururken ezip geçtiklerine, insanoğlunun içindeki şeytana ve yetinmek bilmeyen tüketmek hırsına beraber tanıklık edeceksiniz. Peki siz, onların yerinde olsaydınız ne yapardınız?
HER ŞEY BEDAVA!
İki Perde, 2 Saat sürecek olan oyun Dairo Fo tarafından kaleme alındı. Füsun Demirel tarafından çavirilen, İlyas İlbey tarafından yönetilecek oyunda, Yasemin Yalçın, İlyas İlbey, Cenk Tunalı, Eylül İlbey, Sertaç Akkaya performanlarını sergileyecek.
Oyunun Konusu ise; Oyun, İtalya varoşlarında yaşam ve sınıf mücadelesi veren işçilerin karşılaştıkları güçlükleri anlatıyor. İki işçi ailesinin gündelik yaşamları dışında gelişen olaylar karşısında, birbirlerine ve sisteme karşı verdikleri mücadelenin komedisi…
Sürekli yükselen hayat pahalılığı karşısında varoşlarda yaşayan çocuklar, yaşlılar, kadınlar, işçiler, fiyatların zamlanmasına karşı hep birlikte eski fiyatlar üzerinden alışveriş yapmaya karar veriyorlar ve ”Ödenmeyecek! Ödemiyoruz! Her şey bedava” diyerek süpermarketteki yiyeceklere el koyuyorlar.
Polis tarafından kuşatılan bir mahalle, kovalayan polisler, kaçan insanlar, aranan evler, saklanmaya çalışılan yiyecekler. Sistemi eleştiren fakat aynı zamanda sistemin kurallarını savunan bir koca karşısında, kalkıştığı eylemi savunabilmek için türlü oyunlara girişen bir kadın ve soluksuz bir kovalamaca…
YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ
Aziz Nesin’in kaleme aldığı oyunun Dramaturji ve Yönetmenliğini Metin Zakoğlu yapacak. Oyunun konusu ise; “Asri Şehir Cezaevi mahkumlarının kaldığı küçük bir koğuşta, mahkumlar aralarındaki Yaşar Yaşamaz’ın hayatını oynamaya karar verirler. Hapishane müdürünün izni ile dışardan oyunu yönetmesi için yönetmen Metin Zakoğlu ile anlaşırlar. Metin Zakoğlu mahkumlar arasından seçtiği kişilerle provaya başlar,fakat kadınlar koğuşundan özel izinle provaya katılan Ayşe rolünü oynayacak oyuncu ortalığı karıştırır,tüm mahkum oyuncular bu güzel kadın mahkuma aşık olup onun için kavgaya tutuşunca Cezaevi yönetimi oyuncu diye seçilen mahkumları tek tek hücrelere kapatır, oyun tarihi ve saati gelmiş çatmıştır ve Metin Zakoğlu’nun aklına şaheser bir fikir gelir, Yaşar yaşamaz’ı kendisi tek başına oynayacak bütün diğer rolleri de üstelik tipten tipe girerek canlandıracak sıkıştığı yerde oyuna canlı bağlanan seyircilerden yardım alacaktır .Oyun başlar ve bu oyunda da kim oyuncu kim seyirci kim Yaşar kim Yaşamaz birbirine karışır.
Metin Zakoğlu’nun akılcı bir metotla sahneye koyduğu Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı oyunu bugüne kadar hiç kimse sadece tek kişiyle ve böyle bir yorumla sahneye taşımadı. Seyirciler seyirci mi, oyuncu mu, oyuncular oyuncu mu, mahkum mu yoksa kendileri mi gelin bunu hep beraber izleyerek öğrenelim.
Siz de oyunun bir parçası olmaya hazırsanız bu eğlenceli komediyi kaçırmayın!
AŞK BU VİRÜSTEN DAHA BETER
Ömercan Altunpul tarafından yazılıp yönetilen oyun 70 dakika sürüyor. Oyunun konusu ise; Entelektüel ve modern bir aileye sahip olan, özgür ruhlu ve kendinden emin tavırları ile öne çıkan Deniz ile, gelenekçi ve muhafazakar bir ailesi olan, sanatçı olmak isteyen, komik ve delidolu bir genç olan Butay olmadık bir yer ve olmadık bir zamanda birbirlerine aşık olurlar. İki ayrı kültüre sahip aile ve başlarına gelen binbir türlü sıkıntılar içinde geçen bu aşk, altta kalmış bir çok duyguyu ve baskıyı gün yüzüne çıkarıyor.