Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya’da İl Başkanına ‘Escobar’ Gözaltısı

Zafer Partisi Malatya İl Merkezi binasına asılan “Yerli ve Milli Escobar” yazılı, kafasının yarısı görülen bir kişinin resminin bulunduğu pankart polis tarafından indirilirken, İl Başkanı Turgut Şahin, gözaltına alındı. Şahin, savcılıktaki ifadesinin ardından gönderildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zafer Partisi Malatya İl

Genel başkanlığını Ümit Özdağ’ın yaptığı Zafer Partisi’nin, İnönü Caddesi’nde bulunan Malatya İl Merkezi binasının balkonuna da, genel merkezin talimatıyla asılan pankart Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından indirilirken, il başkanı Turgut Şahin de, bu birimin Toplumsal Olay Büro Amirliği’ne götürüldü. Daha sonra savcılıkta, avukatı eşliğinde ifadesi alınan Şahin’in, “Genel merkezimizin başlattığı uyuşturucuyla mücadele kampanyası üzerinde ‘yerli ve milli Escobar’ yazısı bulunan pankartı ben yaptırdım, Zafer Partisi Malatya İl Başkanlığı hizmet binası demirlerine bu pankartı İl Başkan Yardımcısı Baki Üstün ve Yeşilyurt İlçe Başkanımız Musa Osmanoğlu ile birlikte astık, pankartta suç unsuru olduğunu düşünmüyorum, bilerek veya bilmeyerek kimseye hakaret etmedim” dediği ve suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Avukatı Muhammed Afşin Arıkan’ında hazır bulunduğu ifadesinin ardından savcılık tarafından ‘Adli Kontrol’ talebiyle 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Şahin’in ifadelerini tekrarlayıp, suçlamaları reddettiği bildirildi.

Mahkeme, “Dosya kapsamı, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, olay tutanakları gibi kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin mevcudiyeti, yasada öngörülen ceza miktarını dikkate alarak’ savcılığın ‘adli kontrol’ talebini kabul etti ve il başkanının, bildirdiği adrese en yakın karakola her ayın 1’nci ve 15’nci günleri 08.00- 22.00 saatleri arasında başvurup düzenli olarak imza vermesini’ kararlaştırdı ve serbest bıraktı.