Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya’da Hayvanlar İçin Örnek Kampanya

Soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için Malatya Kayısı Diyarı Toplum Dayanışma Derneği tarafından farkındalık kampanyası başlatıldı. Atık malzemelerden yuva ve mama kabı yapan dernek üyeleri, muhtarlar ile işbirliği yaparak sokak hayvanları için kampanya başlattı.

Soğuk kış günlerinde sokak

Dondurucu soğuğa karşı sokak hayvanlarına geri dönüşüm malzemelerinden yuva yapmak fikri Kayısı Diyarı Araştırma Toplum Dayanışma Derneği tarafından hayata geçirildi. Dernek tarafından kentin muhtelif yerlerine yerleştirilmek üzere atık bidon ve damacanalardan onlarca yuva ve mama kabı hazırlandı.
Kent genelinde bu kampanyanın yaygınlaştırılması için Muhtarlar ile işbirliği çalışmalarını yürüttüklerini belirten Malatya Kayısı Diyarı Toplum Dayanışma Derneği Başkanı Sevda Kök, ”Soğuk kış gününde can dostlarımızın sokakta üşümemesi, kolay yiyecek bulabilmesi için farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Bu kampanyamızı yerel manada genişletmek için mahalle Muhtarlarımıza işbirliği çağrısında bulunduk. 2 Muhtarımız bu kampanya için seferber oldu. Diğer muhtarlarımızın da gerekli hassasiyeti göstererek bu kampanyanın duyulması için ellerini taşın altına koyacağına inanıyoruz.” Dedi.
Sokak hayvanları için mama kabı, su kabı ve yuva yapmaları için vatandaşlara seslenen Dernek Kadın Kolları Başkanı Handan Bulut ise” Bu kampanyamız belirttiğimiz üzere farkındalık oluşturmak içindir. Tüm Malatyalı hemşerilerimiz de sokak hayvanları için kendi evlerinin önüne bir kap su ve mama bırakabilirler. Soğuk olduğu için apartman bahçelerine veya bina girişlerden bu hayvanların barınmalarına izin verebilirler. Onlar dilleri olmayan ve şikâyetlerini iletemeyen canlılar. Bu noktada tüm hemşerilerimizin gerekli adımları atacağına inanıyorum.” Diye konuştu.