Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya’da 8 Milyar TL’lik Projeler Yürütülüyor

Ak Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Malatya genelinde 8 Milyar TL değerinde 537 projenin aktif bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Yatırımcı Kamu Kurum ve Kuruluşlar ile Belediyelerin devam ettirdiği projelere kaynak ve ödenek bulunması için Mecliste yoğun bir mesai geçirdiklerini kaydeden Çakır, 2021 yılı için 1 Milyar 83 Milyon TL’lik ödeneğin Malatya için ayrıldığını söyledi.

Ak Parti Malatya Milletvekili

Malatya’nın Cumhuriyet tarihinde gördüğü yatırımlara kıyasla son 18 yılda büyük bir yatırım devrimi yaşadığını aktaran Ak Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, hayat bulan projeler ile geleceğe miras bıraktıklarını söyledi. Kent genelinde 8 Milyar TL değerinde 537 projenin yürütüldüğünü hatırlatan Çakır, ”2021 yılı projelerini detaylara indirdiğimizde yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarımızın proje sayısı 393, toplam tutarı 6 milyar 611 milyon TL, 2021 yılı ödeneği ise 1 milyar 83 milyon TL civarındadır. Harcanan miktar ise 384 milyon TL olup nakdi gerçekleşme oranı yüzde 36’ıya tekabül etmektedir. Belediye kurumlarımızda 144 proje bulunmaktadır. Proje tutarı 1 milyar 337 milyon TL’dir. 230 milyonluk nakdi gerçekleşme olup, yüzde 20’ye tekabül etmektedir. Totalde 2021 yılı toplam proje sayısı 530 adet olup, tutar yaklaşık 8 milyar TL civarındadır. 2021 yılı ödeneğimiz 2 milyar 232 milyon, harcama 614 milyon TL olup, nakdi gerçekleşme yüzde 28. Bu rakamlara baktığımızda daha önce hayal olarak değerlendirilen ve bunu yapamazlar diye aşağı görülen hizmetlerin tek tek hayat bulduğunu görüyoruz. Allah’ın izniyle 60 projemiz hayat buldu. Devam eden projelerimiz de inşallah yılsonuna kadar hizmete girmiş olacak.” dedi.
Yatırımların pandemiye rağmen devam ettirildiğini anımsatan Milletvekili Çakır,” Türkiye’nin sahip olduğu hizmet altyapısının gücü ve sosyal devlet vasfının genişliği kriz dönemlerinde çok daha iyi ortaya çıkıyor. Malatya özelinde değerlendirdiğimizde Pandemide dünyanın ekonomik buhrana girdiği dönemde ülkemizde ve şehrimizde projelerin devam ettirilmesi ve aynı şekilde salgınla mücadelede örnek gösterilmemiz tesadüf değildir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çıktığımız bu hizmet yolunda pes etmeden yürüyeceğiz. Şehrimiz için ne gerekiyorsa, vatandaşlarımız için ne gerekliyse Allah’ın izniyle yapacağız. Ak Parti olarak hizmetkar olmaya geldiğimiz ilk günden beri ne zafer sarhoşluğu ne de zaferin rehavetine kapıldık. Hem Mecliste hem de Belediyelerimizde hizmetlerin yürütülmesi için kaynak oluşturmaya çalışıyor, geleceği inşa edecek çalışmaların destekçisi oluyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de Malatya’mızda hizmet destanları yazmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
>> Ebubekir Atilla – ÖZEL HABER