Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya TSO ’dan Seçim İlanı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Ekim-Kasım aylarında yapılması planlanan Malatya TSO Organ Seçimleri ile ilgili olarak, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Vergi Kayıtlarının İncelenmesi Hakkında Davet Duyurusu” ilanına çıktı

Malatya Ticaret ve Sanayi

Basın ilan kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Vergi Kayıtlarının İncelenmesi Hakkında Davet Duyurusu” başlığı ile yayınlanan ilana göre; üyelerin vergi mükellefiyetlerine ilişkin Oda kayıtları, 26 Ağustos 2022 – 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında 08:00-17:00 mesai saatleri içerisinde incelemeye açık tutulacak.
Malatya TSO tarafından yayımlanan ilanda,”5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 83. Maddesi ve Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin 8. Maddesi uyarınca Ekim-Kasım aylarında yapılması planlanan Odamız Organ seçimleri ile ilgili olarak, Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, Meslek Komiteleri ve Meclise üye olarak seçilebilmek için vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek, hatalı kayıtlarını düzeltmeleri zorunludur. Aynı Kanun hükümleri uyarınca, Odamıza olan aidatlarını ödememeleri nedeniyle askı listesine alınan ve bu nedenle Odamız meslek gruplarından ve seçmen listelerinden silinmiş olan üyelerimizin seçimlere katılabilmeleri, aidat borçlarını ödeyerek askı listesinden çıkmaları halinde mümkün olacaktır. Üyelerimizin vergi mükellefiyetlerine ilişkin Oda kayıtları, 26 Ağustos 2022 – 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında 08:00-17:00 mesai saatleri içerisinde incelemeye açık tutulacak olup, hatalı kayıtların düzeltilmesi için başvuruların vergi dairesinden alınmış vergi mükellefiyetlerini gösteren bir evrak ile birlikte firma yetkilisi tarafından yazılı olarak Odamıza yapılması gerekmektedir. Anılan süre içerisinde, Kanunun bu amir hükmünü yerine getirmeyen ve vergi mükellefiyeti kayıtlarını kontrol etmeyen üyelerimizin Oda kayıtlarının doğruluğu kabul edilmiş sayılacaktır. İlanen tebliğ olunur. 25.08.2022 Önemle Duyurulur.” İfadelerine yer verildi.
Malatya TSO seçimlerinde mevcut Başkan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu yeni seçimde aday olacağı sinyalini verirken, Baştürk Cam Yönetim Kurulu Başkanı ve Malatya 1. OSB İşadamları Derneği Başkanı Akif Baştürk’ün de aday olacağı düşünülüyor.