Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Malatya Sokakları Teksas Gibi Olmuş’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağbaba: “Malatya valisi ve il emniyet müdürüne çağrı yapıyorum. Malatya Teksas gibi cinayetlerin işlendiği, kafelerin basıldığı ve uyuşturucunun yaygınlaştığı bir şehir oldu. ” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı

Ağbaba: “Malatya sokaklarını gezdiğiniz zaman, uyuşturucu kullanımının olağanüstü arttığını görüyorsunuz. Malatya valisi ve il emniyet müdürüne çağrı yapıyorum. Malatya Teksas gibi cinayetlerin işlendiği, kafelerin basıldığı ve uyuşturucunun yaygınlaştığı bir şehir oldu. Burada da Konya gibi Adana gibi olayların çıkmasını istemiyoruz. Geçmişte baliyle ilgili Malatya emniyeti başarılı bir çalışma yapmıştı. Buna benzer etkili çalışmaların sürdürülmesini istiyoruz. Geçtiğimiz gün Malatya’da şehrin göbeğinde üç insan öldürüldü. Malatya’da daha önce hiç bu kadar cinayet yaşanmıyordu. Neredeyse her gün cinayet var. İşsizliğin, yoksulluğun pençesinden kurtulamayan insanlar şiddete meylediyorlar. Malatya huzurlu bir şehirdi, şimdi köşe başında uyuşturucu satılan, cinayetlerin işlendiği bir şehir oldu. Demek ki görevini eksik yapan birileri var.” dedi.

Ağbaba’nın açıklaması şöyle: “Malatya ülkenin en güzel şehirlerinden birisi. Geçtiğimiz yıl Hekimhan, Arguvan ilçelerimiz için Halk TV’de program yapılmıştı. Geçtiğimiz haftada da Arapgir’i, Sezai Yılmaz’ı tanıtmış olduk. Malatya’nın doğal güzelliklerini kaybetmemesi lazım. Darende’de Gürpınar mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız son günlerde tedirginlik yaşıyor. Darende Belediyesinin altyapı gerekçesiyle orada çevreyi tahrip edeceği söyleniyor. Türkiye’nin en güzel vadilerinden biri olan Gürpınar vadisiyle ilgili akılcı çözümler üretilmeli, orası betona teslim edilmemelidir.”

Malatyalı çiftçinin zararı karşılansın, çiftçiyi kandırmayın

“14-15 Nisan’da Malatya’da don felaketi yaşandı, ardından dolu yaşandı ve sonra fırtına oldu. AKP’liler “hasar tespit çalışması devam ediyor” dediler, bu yalan çıktı. Malatya ekonomi şimdi bir kayıp yaşıyor. Kayısı tutsa da tutmasa da aynı para harcanıyor ama bir önlem alınabilmiş değil. TARSİM’in zararları karşılayacağına yönelik sözleri halkı kandırıyor. Sigorta yaptırmayanlar ne olacak? AKP’nin olaya bakışı budur. Malatya’da doğal afetten etkilenen insanların zararları mutlaka karşılanmalıdır.”

Kayısı Festivali bir siyasi partinin şovuna dönüşmemeli

“25. Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali başlıyor. Bunların yapılması Malatya’ya değer katıyor, şehrin tanınmasını sağlıyor. Bu festivalin yapılmasında geçmişte emek verenleri saygıyla yad ediyoruz. Umarım bu festival bir siyasi partinin şovuna dönüşmez. AKP Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım’ın çağrıldığı öğrendik. Onu da burada bir soru işareti olarak görüyoruz. Tüm belediye başkanlarının çağrısıyla bu festival yapılıyordu, umarım festivale gölge düşmez. Malatya farklı renkleriyle zengin bir şehir. Bu hafta sonu ayrıca Arguvan türkü festivali var. Buna da tüm Malatyalıları davet ediyoruz. Ayrıca Malatyaspor’un yeni yönetimine de başarılar diliyoruz. Malatyaspor’a sahip çıkın demiştik, bu sesi kimse duymadı. Umarız yeni yönetimle Malatyaspor düştüğü yerden kalkar.”