Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik İçin Tetikte

Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, ekibiyle 24 saat kentin huzuru ve güvenliği için çalıştığını ifade ederek, “Dedikodulara pek aldırış etmiyorum. İşime bakıyorum, çalışıyorum. Arkadaşlarımız 24 saat şehrin her yerinde güvenlik tedbirlerini alıyor” dedi

Malatya Emniyet Müdürü Ercan

İl Müdürü Dağdeviren, Polisevi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Malatya’da geçen günlerde yaşanan iki olaya ilişkin açıklamada bulunan Dağdeviren, “Yaşanan son iki olayda bize yapılan bir müracaat söz konusu değil” dedi.

Dağdeviren, Malatya Emniyet müdürlüğü olarak görev tevdi edildiği günden bugüne kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak suç ve suçlularla mücadele etmek amacıyla kesintisiz ve amansız mücadele edildiğini, mücadelenin devam edeceğini ifade etti.

“83 BİN 282 ŞÜPHELİ YAKALANARAK, ADLİ MAKAMLARA TESLİM EDİLDİ”

“Görev ifa edilirken hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygılı hesap verilebilir bir yönetim anlayışı ile sorumluluk alanımızdaki her kesime güvenlik hizmeti sunulmuş ve sunulmaya devam edilmektedir” diyen Dağdeviren, şunları söyledi:

“Kadim Malatya şehrimizin Huzuru ve seçkin Malatya halkımızın Güvenliğini sağlamak amacı ile bugüne kadar yapılan hizmetlerin bir bölümü hesap verebilir yönetim anlayışımız gereği kamuoyu ile paylaşılmıştır. Asayiş hizmetleri anlamında; ilimiz genelinde kumar ve fuhuş konusunda toplam 418 planlı operasyon gerçekleştirilmiş, bu operasyonlarda 427 şüpheli hakkında işlem yapılmıştır. Yapılan sayısız münferit operasyon ve uygulamalarda çeşitli suçlardan aranan 8 bin 204 şüpheli, suça karışan toplam 83 bin 282 şüpheli yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir. Yapılan uygulamalarda 3 bin 354 silah, bin 966 kesici alet, 24 kilo 250 gram narkotik madde ele geçirilmiştir. Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine Yönelik Yapılan Operasyonlarda 169 organizatör, bin 356 ‘Düzensiz Göçmen’ yakalanmıştır.”

“574 OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Dağdeviren, Kaçakçılık ve Organize Suçlar kapsamında ise şu bilgileri verdi:

“İlimiz genelinde toplam 574 operasyon (Organize, Mali ve Kaçakçılık Suçları) gerçekleştirilmiş, bu operasyonlarda bin 150 şüpheli hakkında işlem yapılmış olup şüpheli şahıslardan ele geçirilen malzemelerin toplamı; Organize Suçlar Kapsamında, 167 adet silah, 6 bin 650 adet mermi/fişek, 23 adet kesici alet, Mali Suçlar Kapsamında; 30 adet çek, 230 adet senet, 234 adet sahte para, 108 adet sahte belge. Kaçakçılık Suçları Kapsamında; 11 bin 360 paket kaçak sigara, bin 925 kilogram nargile tütünü, 499 bin 490 adet tütün doldurulmuş makaron, 11 milyon 170 bin adet kaçak makaron, 26 bin 943 litre sahte içki, 943 adet kaçak telefon, 6.000 adet kaçak ilaç, 137 bin adet kaçak muhtelif emtia, 4 bin 34 adet tarihi eser, 67 bin 819 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.”

“638 KİLO ESRAR, 469 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ”

Narkotik suçlarla ilgili de bilgi veren Dağdeviren, şunları kaydetti:

“İlimiz genelinde Narkotik Suçlara yönelik toplam 5 bin 20 operasyonda 7 bin 579 şüpheli yakalanmış, bu şüphelilerden bin 23 şüpheli hakkında satıcı, 6 bin 306 şüpheli hakkında ise içici/kullanıcı kapsamında işlem yapılmıştır. Yapılan bu operasyonlarda, 638 kilo esrar, 469 kilo 740 gram eroin, 19 kilo 260 gram Metamfetamin, 5 kilo 248 gram Skunk, 2 bin 135 adet Ecstasy, 612 adet Captagon, 42 kilo Sentetik Kannobinoid, 190 bin 72 adet Kullanımı Kontrole tabi ilaç ve 6 bin 159 kök Kenevir Bitkisi ele geçirilmiştir.

Önleyici faaliyetler kapsamında toplam 78 bin 354 kişiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı ile En iyi Narkotik Polisi Anne Projesi kapsamında bilgilendirme yapılmıştır.”

“TERÖR ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK 438 OPERASYON GERÇEKLEŞTİRDİK”

İl Müdürü Dağdeviren, Terörle Mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili ise şu bilgileri verdi:

“PKK, DEAŞ, FETÖ ve Diğer Örgütlere yönelik 438 operasyon gerçekleştirilmiş, bu operasyonlarda 699 şüpheli hakkında işlem yapılmış, önleyici faaliyetler kapsamında toplam 87 bin 262 kişiye bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir. llimiz genelinde yapılan Huzur Uygulaması, Genel Asayiş Uygulamaları, Mitingler, Basın Açıklamaları, Aranan Şahıs Uygulaması, Park Denetimleri, Şok Uygulamalar, Sınav Tedbirleri, Bayram TedbirleriO, Trafik Uygulamaları ve benzeri uygulamalarla ilgili toplam 9 bin 636 tedbir alınmış ve alınan bu tedbirlerde 237 bin 251 personel görevlendirilmiş, bu tarihe kadar toplam 3 milyon 311 bin 522 şahsın GBT 2 milyon 371 bin 414 araç sorgusu yapılmıştır.”

“NE KADAR İŞ YAPTIĞIMIZ VERİLERLE ORTADA”

İl Müdürü Dağdeviren, haberlerin altına yapılan yorumlara karşı verilen en iyi cevabın yapılan hizmetler olduğunu ifade etti.

“Diğer mesleklerde görev yapan arkadaşlar gibi hep sevilecek insanlar değiliz” diyen Dağdeviren, şunları söyledi:

“Operasyon yaptığımız, yakaladığımız ve cezaevine koyduğumu insanlar, “Ne iyi adam, bize ne güzel operasyon yaptı” diye dışarıda anlatacak hali yok. Ne kadar iş yaptığımız verilerle ortada. Ben orada şunu düşünürüm, “Keşke bu hadise yaşanmasaydı.” Bizim görevimiz sadece asayişi temin ederken mağdurların hakkını korumak değil aynı zamanda suçlularında bir takım hakları var onları da gözetmek. Mesela sağ salim adliye ve cezaevine intikal ettirebilmek. Ben şunu düşünürüm; bu konuyu önleyebilir miydik? Önleyebilmek için bize başvurdular mı? Acaba biz görmezden mi geldik? Bize herhangi bir müracaat olmamış, önleyici tedbirlerle sadece caydırıcı bir görev yaparak, polisimiz aynı zamanda bize verilen yetkileri kullanarak arama yapabilir. Biz bunu inceledik, olayın içerisinde ihmal varsa zaten bize soruşturma açılır. Keşke olmasaydı ama bazı olaylar var ki engellemek için her şeyi yapsak da sonuç değişmiyor. İşyerinde olan bir hadise, polis işyerine girip bekleyemez. Bir sitenin içerisinde yaralama olayı oldu, sitenin içerisinde polis bekleyemez. Diyelim ki beklettik, bu sefer “sitenin içerisinde polis ne geziyor?” diyecekler.”

Ekibiyle birlikte 24 saat kesintisiz çalıştıklarını ifade eden Dağdeviren, “Bu şehrin güvenliğini temin etmek için elimizden gelen gayret ediyoruz. Bazen her şeyi yapsan da engel olamıyorsun. Yaşanan son iki olayda bize yapılan bir müracaat söz konusu değil. İkinci olayda şahıslardan biri cezaevinden çıkalı iki gün olmuş, biri de yine izinli çıkmış. Dedikodulara pek aldırış etmiyorum. İşime bakıyorum, çalışıyorum. Arkadaşlarımız 24 saat şehrin her yerinde güvenlik tedbirlerini alıyor” dedi.