Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İkinci El Bilgisayar Alacaklara Uyarı

Pandemi döneminde patlayan bilgisayar ve tablet satışları son dönemde yerini durgunluğa bıraktı. Online satış mağazalarına yönelen vatandaşlara esnaftan uyarı geldi.

Pandemi döneminde patlayan bilgisayar

2020 yıl mart ayından bu yana devam eden Koronavirüs sürecinde uzaktan eğitim süreci ve evde kalmaların artmasıyla birlikte bilgisayar ve tablet başta olmak üzere teknolojik ürünleri satışında yaşanan talep ve satış patlaması son dönemlerde yerini durağanlığa bıraktı. Malatya’da bilişim sektöründe faaliyet gösteren esnaflar ise ucuz ürünlere karşı vatandaşları uyardı.
Kısıtlamalar, tam kapanma derken eve kapanan vatandaşlar alışverişlerini online ortamda yaptı. İkinci el satış platformlarından satın alınan ürünler vatandaşın istediği gibi çıkmayınca online satış mağazalarında şikayet oranı arttı. Kapanma süreci ile birlikte işlerinin azaldığını belirten Esnaflar, ürün kalitesi ve garantisi için yerli esnaftan alım yapılması konusunda vatandaşlara seslendi.
Koronavirüs sürecinde alt segment cihazlarda satışların ilk etapta arttığını, kısıtlamalar ve kapanma süreci ile birlikte vatandaşın online mağazalara yöneldiğini belirten Esnaflar,” Kısıtlamalar bizi çok fazla etkiledi. Siparişini ettiğimiz ve satın aldığımız yüzlerce ürünümüz elimizde kaldı. Kapanma, kısıtlama derken vatandaş dışarı çıkamayacağım korkusuyla internetten alışverişini yaptı.” dedi.
Online satış mağazasında ve ikinci el satış platformlarından alınan ürünlerde vatandaşların genel manada arıza yaşandığını belirten Esnaflar,” Salgın döneminin başlamasıyla birlikte uzaktan eğitim süreci de başladı. Hal böyle olunca vatandaşlar evlerine kasa, monitör gibi parçaları aldı. Daha sonraki süreçte de uzaktan çalışanlar ve evlerinde birden fazla okula giden çocuğu olanlar birkaç tane bilgisayar ve tablet aldılar. Bilindik esnaftan almak yerine ikinci el ürün satan online mağazalardan alınan ürünler çok çabuk bozuldu. Sonrasında ise servis garantisi olmayan ürünler olduğu için tüketiciye o ürünün maliyeti iki katına kadar çıktı. Vatandaşlarımız ürünlerini bilindik mağazalardan satın almalılar.” ifadelerine yer verdi.
>> Ebubekir Atilla – ÖZEL HABER