Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göğüs Cerrahisi Servisi ile Bronkoskopi Ünitesi Açıldı

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde Göğüs Cerrahisi Servisi ile Bronkoskopi ve Gelişimsel İşlemler Ünitesinin açılışı gerçekleştirildi. Her geçen gün servis ve polikliniklerde yeni üniteler açarak tanı ve tedavi sürecini hızlandırdıklarını belirten İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, vatandaşların daha konforlu bir sağlık hizmeti alması için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Göğüs Cerrahisinde ülke genelinde iyi bir noktada olduklarını belirten Rektör Kızılay,” Büyük bir cerrahi birikimimiz var. Şifa dağıtan bir merkeziz. Yaptığımız Renovasyon ile daha ileriye gideceğiz” dedi

İnönü Üniversitesi Turgut Özal

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) ’nde renovasyon süreci devam ediyor. Her hafta bir yeniliğin duyurulduğu kurumda, Turgut Özal Tıp Merkezinde Göğüs Cerrahisi Servisi ile Bronkoskopi ve Gelişimsel İşlemler Ünitesinin kurdelesi kesildi. Açılışa, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı BAP Biriminin Sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Üniversite Genel Sekreteri Mustafa Gezer, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, TÖTM Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran ve çok sayıda Akademisyen katıldı.
Açılış öncesi açıklamada bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Turgut Özal Tıp Merkezimizde hem Servilerimize yeni Tıbbi Cihazlar alıyoruz, hem de kliniklerimizin renovasyonunu duyurmak için açılışlar yapıyoruz. Göğüs Cerrahisi Kliniğimizin renovasyonunu yaptık. Yeniden elden geçirdik. Kapılarını elden geçirdik, odalarımızda yeniden donanımlar gerçekleştirdik. Eğitime yönelik stajyer doktorlarımız ve öğrencilerimiz için eğitim odalarını elden geçirdik. Ama en önemlisi de Göğüs Cerrahisi Servisimize sadece bu bölüme mahsus Bronkoskopi ve Gelişimsel İşlemler Ünitesini kazandırdık. Daha önce Göğüs Cerrahisi ve Göğüs Hastalıkları birlikte yapıyordu. Şimdi Göğüs Cerrahisi ayrı bir ünite kazanmış oldu. Bugün bu kliniğimizin hem Göğüs Cerrahisi Servisimizin yeniliklerini açmış oluyoruz, hem de Bronkoskopi ve Gelişimsel İşlemler Ünitesini açmış oluyoruz.” diye konuştu.
Üniversite olarak bu alanda büyük başarılar elde edildiğini kaydeden Rektör Kızılay, ”Göğüs Cerrahisi Polikliniğimiz Turgut Özal Tıp Merkezimizin ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültemizin çok önemli kliniklerinden birisidir. Şimdiye kadar geçtiğimiz hafta duyurduğumuz gibi 500’ün üzerinde hastaya Torakoskopik ameliyatları gerçekleştirerek şifa dağıttı. Torakoskopik ameliyat endoskop ile kamera ile göğüsün içerisine girerek aletler yardımıyla açmadan ameliyat yapmaktır. Bu cerrahiyi endoskop ve video görüntüler aracılığı ile hocalarımız akciğerin zarına ve içerisine girerek müdahale yapıyor. Bu cerrahi yöntem Türkiye’de büyük merkezlerde yapılan bir çeşittir. Bu yöntemi 500’ün üzerinde yapan yer ancak bir elin parmağı kadar vardır. Biz Üniversiteler içerisinde en çok ameliyat yapan Üniversiteyiz. Türkiye genelinde de ilk 3’teyiz. Büyük bir cerrahi birikimimiz var. Şifa dağıtan bir merkeziz. Ben Göğüs Cerrahisi Kliniğimizin renovasyonunu yapan çok değerli Başhekimimiz Doç. Dr. Adil Başkıran hocamıza, Başhekim yardımcısı hocalarımıza, Hastane Başmüdürü Ahmet Sönmez ve çalışma ekibi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Bronkoskopi ve Gelişimsel İşlemler Ünitesi için Bilimsel Araştırma Projeleri birimimizden güçlü bir destek geldi. BAP birimimize de çok teşekkür ediyoruz.” sözlerini kullandı.
Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, ise yeni açılan servis ile Bronkoskopi ve Gelişimsel İşlemler Ünitesinin kendileri için ne kadar önemli olduğunu belirterek, ”Sayın Rektörümüz Ahmet Kızlay’a çok teşekkür ediyoruz. Kliniğimizin bu süreçte gerçekten çok büyük desteklerini aldık. elde ettiğimiz bu kazanımların hepsinde büyük katkıları var. Aynı zamanda kliniğin oluşmasında emeklerini eksik etmeyen Dekanımız ve Başhekimimize teşekkür ediyoruz. Gerçekten profesyonel bir ekip oluşturmaya çalışıyoruz Onkoloji Ahmet Kızılay hocamızın çok hassas olduğu bir noktaydı. Büyük kazanımlar ve başarılar elde etti. Büyük bir onkoloji hastanesi kurduk. Akciğer hastalarında akciğer onkolog değerlendirmesi açısından etkin, yetişmiş bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. Türkiye’de 500’ü geçtik. Torakoskopik ameliyat açısından Üniversite hastaneleri açısından en çok ameliyat yapan hastaneyiz. 2 Senatoryum Hastanesi ile açıkçası mücadele ediyoruz. Bu bir kişinin başarısı değil. Bu kliniğin oluşum sürecinde Eski Ana Bilim dalı Başkanımız Akın Kuzucu hocamız, Doç.. Dr. Reha Çelik hocamın çok büyük emekleri ve katkıları var. Onlara da teşekkür etmek istiyorum. Akciğer Kanserinde en etkin tedavi cerrahi yöntemdir. Bunun için de erken dönemde evre 1 ve evre 2dneminde yakalanması gerekiyor. Bronkoskopi ve Gelişimsel İşlemler Ünitesi bu süreçte olmazsa olmazlarımızdandır. Bu konuda BAP projesinden kliniğimize aldık bu cihazımızı. Bizlere böyle bir Üniteyi kazandırdıkları için Rektörümüze, Rektör Yardımcımıza ve tüm hocalarımıza teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.