Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gevrek İçin Suç Duyurusunda Bulunacaklar

Youssouf Ndayishimiye’nin Başakşehir’e transferinde bir sonraki satıştan alınması gereken yüzde 20’lik payın 350 bin Euro karşılığında Başakşehir’e verilmesi ve İstanbul’daki ofislerin gideri altında gösterilen 835 bin TL ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ramazan Yeşilova, “Bunun hesabı sorulacaktır. Hesabını sormakta bizim boynumuzun borcudur.” Dedi.

Youssouf Ndayishimiye’nin Başakşehir’e transferinde

Yeni Malatyaspor’da eski başkan Adil Gevrek yönetiminin gitmesinin ardından sular halen durulmadı. 450 milyon TL’yi aşkın borcun ardından gelir kapısı arayan kulüp, şartlı transferlerin altını eşeledi.
İlk olarak Başakşehir FK’ya transfer olan Burundili futbolcu Youssouf Ndayishimiye’nin ikinci transfer payının eski başkan Adil gevrek tarafından yeniden Başakşehir FK’ya satıldığını gören yönetim, kulüp evraklarını iyice irdeleme başladı.
İlk skandalın ardından ikinci bir skandal daha kulüp tarafından duyuruldu. Yeni Malatayspor’un eski basın sözcüsü Hakkı Çelikel’in bir akrabasının olan İstanbul’daki ofislerin gideri altında gösterilen 835 bin TL de duyanları şoka uğrattı.
Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ramazan Yeşilova yaptığı açıklamada, Adil Gevrek’in önceden iyi niyetli olduğunu düşündüğünü ancak ortaya çıkan son belgelerin ardından zerre kadar iyi niyetinin olduğunu düşünmediğini ifade ederek, “Bu takımın Adil Gevrek döneminde çok başarılı olduğu süreçlerde var. Ben ve yakın arkadaşlarım bu süreçte çok iyimser bir şekilde hem takdir eder hem de takdirle takip ederdik” dedi.
“TETTEH’İN ALACAĞI NİYE ÖDENMEDİ”
Yeşilova, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Bugün gelinen noktada personeline ödeme yapmayan, kulübün iaşesi ile ilgili çevre esnaflara hiçbir şekilde ödemesi yapılmayan, futbolcuların sürekli ihtar çektiği, kulübü batmanın içinde bırakan bir yapıyı gördükten sonra aslında ne kadar art niyetli ve kendi menfaatlerini düşünerek devam ettirdiğine de bir şekilde burada şahit olduk. Yaşananları görünce aklımıza farklı sorularda geliyor. Biz göreve gelmeden önce Tetteh olayı vardı. Mademki birinci ayda Youssouf’dan gelecek yüzde 20’lik payı birinci ayda 350 bin Euro’ya satıyoruz ki bence bu rakam bir sonraki satıştan gelecek olan beklentinin sadece yüzde 20-25’idir. Bugün Youssouf transfer olursa, bu performansla giderse 8-10 milyon Euro’dan aşağı olmayacak. Yüzde 20 pay alacağımız olsaydı rakamlar çok daha farklı bir yere doğru giderdi. Bu tarihte 350 bin Euro para alınmasına karşın, bu kulübün en önemli oyuncusu ve gelir kaynağı Benjamin Tetteh’in parasının ödenmemesi de ayrı bir soru işareti.”
“BUNUN HESABI SORULACAK”
Eski kulüp başkanı Adil Gevrek hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Yeşilova, “Hiç kimse bulunmazsa ben Ramazan Yeşilova olarak bu davanın peşini bırakmam. Bu kulüp öyle yolgeçen hanı değildir. Her isteyen de gelip buradan tırtıklayıp götüremez. Bu memleket sahipsiz değil, kimse öyle görmesin. Bir duruşumuz olacak” dedi.
Yeşilova, Youssouf’un yüzde 20’lik payının satıldıktan sonra kullanılan 350 bin Euro ve İstanbul’daki ofislerin gideri altında gösterilen 835 bin TL ile aylık 20 bin TL kira bedeliyle ilgili eski yönetimin resmi olarak gerekli tedbirleri almış olduklarını gördüklerini söyledi. Yeşilova, “Gerekli tedbirlerin hepsi resmi olarak alınmış şekilde bütün bu senaryolar yapılmış. Bu anlamda onları çok profesyonel görüyorum ama inşallah ben bir iki açık yakaladım, onun üzerinden de devam edeceğim. Öyle zannediyorum ki adalet yetini bulacaktır, bulmalıdır. Bu kadar kolay olmamalıdır. Her şey şurada dökeceğiniz bir kira sözleşmesiyle veya kira sözleşmesinden sonra kira sözleşme feshi protokolüyle bitecek gibi değildir. Bunun hesabı sorulacaktır. Hesabını sormakta bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.
“Bu bir soygundur” diyen Yeşilova, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her şey kaideye, kurala uydurulmuş şekilde, bir iki sözleşme yapılarak, sonra mali kongrede çaycısının çorbacısının kaldırdığı ellerle ibra edilerek bir şekilde temize çıktığını düşünüyorsa yanılıyor. Biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Neticede buraya kulübe bırakılan ciddi bir borç söz konusu ki bu borç 400 milyon TL. Gün geçtikçe de daha da çoğalacak. Biz, transfer tahtasını açmak ve borçları ödemekle ilgili çalışmalar yapıyoruz.”