Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Darende ve Yazıhan’da Sel Felaketi

Malatya’da Cumartesi gece saatlerinde yaşanan sağanak yağış Yazıhan İlçesi Gövük Mahallesi ile Darende İlçesi Aşağıulupınar mahallesinde sele neden oldu. Gövük’te selden olumsuz etkilenen vatandaş olmazken, Aşağıulupınar’da 60 mevsimlik işçinin kaldığı çadırları su bastı

Malatya’da Cumartesi gece saatlerinde

Malatya’nın Darende ilçesinde sağanak yağış sonrası meydana gelen sel tarım işçilerinin kaldığı çadırları vurdu. Sel sonucu can kaybı yaşanmazken yaklaşık 60 kişi selden etkilendi.
Darende ilçesi Ulupınar mahallesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Sel tarım işçilerinin kaldığı çadırlara zarar verirken yaklaşık 60 kişi selden etkilendi.
Sel sonucu çadırlar ve eşyalar zarar görürken dere yatağında mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Yazıhan İlçesi Gövük Mahallesinde yaşanan selden ise can ve mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi’ne bağlı ekipler ise sel felaketinin yaşandığı mahallelerde sürücülerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için yollarda gerekli çalışmaları yaparak, yolları güvenli hale getirdi.
Sel felaketinin yaşandığı alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, sel felaketinden etkilenen ailelere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “Allah bizleri daha büyük felaketlerden korusun. Çok şükür herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Ekiplerimiz sel felaketinin yaşandığı alanlara zamanında müdahale ederek, yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçmiş oldular. Tekrar selden etkilenen ailelerimize geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum” dedi.