Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Veron’un başında olduğu Estudiantes ve Maradona’nın istediği Yeni Malatyaspor ’un renklerine bağladığı Peru Milli Takımının yıldızı Cueva, Yeni Malatyaspor ’da yer edinemiyor.

Veron'un başında olduğu Estudiantes

Hamza Hamzaoğlu’nun yönetime sunduğu rapor sonucunda kadro dışı kalan Cueva’nın durumu adeta arap saçına döndü. Yönetim tarafından sözleşmesinin fes edildiği söylentilerinin ardından, Al Hilal’e transfer olduğu haberleri ve hemen ardından Yeni Malatyaspor ile yeniden anlaştığı söylentileri ile birlikte bilgi kirliliği oluşurken, Yeni Malatyaspor yönetiminden halen bir açıklama gelmedi.
Sarı – Siyahlı kulüpte forma bulamayan Cueva, Avrupa hayali için Yeni Malatyaspor’a geldiğini ve takıma geldiğinde Estudiantes ve Maradona’yı reddettiğini Yeni Malatyaspor TV’de Mehmet Türel’e konuşmuştu.
Transfer döneminde Yeni Malatyaspor ile ilgili sporx’e açıklamalarda bulunan Cueva şu sözleri kullanmıştı,” Yeni Malatyaspor’u söylemekte zorlanıyorum. Şu anda uçuş problemlerini halletmeye çalışıyoruz. Sanırım önümüzdeki hafta Konyaspor’da oynayan Hurtado ile birlikte Türkiye’de uçacağız. Federasyon bu konuda bize çok yardım ediyor. 20-21’i gibi başlarım muhtemelen.
Dünya futbolunun en önemli isimleri tarafından aranmak ve istenmek benim için çok güzel bir şey, hiç unutmayacağım. Veron’un başında olduğu Estudiantes ve Maradona’nın beni araması güzeldi. Karar vermek kolay değildi ancak Türkiye’den insanların bana karşı yaklaşımı güzeldi. Bir karar verdim, hayatımın kararıydı. Kariyerimde gösterdiği harika anları tekrar göstermek benim elimde.
Birkaç ay önce benimle iletişime geçtiler. Pandeminin olduğu zor zamanda normalde bunlar olmaz ancak benimle ilgilendiler. Başka bir ülkede olsalar da, kendi ülkemdeler gibi hissettirdiler. Görüşmeler böyle başladı, bana güven verdiler. Onların güveninin karşılığını vermek istiyorum.
Bu sezon Malatyaspor için biraz zor oldu ve reaksiyon vermeleri gerekiyordu. Takımın amacı Avrupa Ligi ya da Şampiyonlar Ligi’ne gitmek. Onların aklında bu var, bana güvendikleri için teşekkür ediyorum. Ben de katkı vereceğim.
Türkiye’de futbol yükseliyor. Daha önce sadece Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş şampiyon oluyordu ancak şimdi öyle olmadığını gördük. İnsanların ne dediğini umursamıyorum. Bana bir şey katmıyorlar, beni değiştirmiyorlar. Benim duygularım diyor ki, seninle bu kadar uzun süre ilgilenen ve güzel projesi olan kulübe git. Ben de bu projenin parçası olmak istiyorum.
2017’de Galatasaray’dan teklif aldım. Hocamla bu konuda konuştum. Ritm yakalamıştım ve o dönemde ayrılmak benim için doğru olmayabilirdi. O enerjiyi kaybetmek istemedim. Milli Takımı da düşünüp ayrılmamıştım.
Eşimle ve ailemle konuştum. Ailem de benimle gelecek. Rusya’da da benzer bir süreç yaşamıştım. Okul olup olmadığı konusunda görüştüm. Kızım İngilizce konuşabiliyor, o bana ve eşime yardım edecek. Benim İngilizcem sıfır, Türkçem de daha kötü.
Peru’ya gittikten sonra hemen kulüp bulmak istedim, kalmak istemedim. Pandemi sonrasında çok şey yaşandı, bu yüzden gecikti. Benim şu anda istediğim tek şey oynamak, goller atmak, asistler yapmak ve futboldan zevk almak.”
>> Ebubekir Atilla