Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cihat Arslan’ın TFF Tepkisi

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Cihat Arslan, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Philip Awuku ve Haqi Osman’ın lisanslarına onay vermeme sebebiyle ilgili olarak: ” Önce dediler ki ‘bunu halledin, çocuklar Riva’ya gelsin, sorun yok.’ Hepsi tamam oldu ama o gün enteresan şekilde bir evrak daha istenildi.” dedi.

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü

Arslan, farklı mağlup oldukları Çaykur Rizespor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Maça biraz gergin başladık. Aslında maçı istiyorduk. Maçın başında biraz daha önde basmayı planlamıştık, rakibi önde kabul edecektik. Bir 10 dakika bocaladık. Ondan sonra biraz önde basmayla beraber pozisyonlarımız oldu. Buğra’nın pozisyonu, Aly Malle’nin şutu, Cengizhan’ın yoklamaları var. O sıra yakalayabilirdik” ifadelerini kullandı.

Malatyasöz’den Ferdi Durdu’nun haberine göre, Hafta içerisinde Philip Awuku ve Haqi Osman’ın durumlarının olduğunu dile getiren Arslan, şunları söyledi: “Yapabilir miyiz diye bu oyuncularla çalışmıştık. Takımda Jospin çok planda yoktu. Yine lisanslar çıkmayınca Jospin’e döndük. Jospin bizi yine yalnız bıraktı. Birazda lades oldu. Hafta içi yan toplardan yemiş olduğumuz gollerden dolayı hem savunma hem de hücum anlamında çok duran top çalıştık. İki günü o çalışmaya ayırdık. Bu sefer duran topu çözelim derken, kontralarda Buğra’nın pozisyonunda kötü yakalandık. Maçı birazda öyle özetlemek lazım; penaltıyla 10 kişi, penaltı ve 9 kişi kaldık. Ondan sonra maç için söylenebilecek bir şey yok. Ama 9 kişi bile olsa maçı yönetemeyen bir hakem triosu vardı. Zor, kolay değil.”

Tecrübeli teknik adam, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Philip Awuku ve Haqi Osman’ın lisanslarına onay vermemesinin nedenini şöyle açıkladı: “Yönetim kurulumuz, avukatımıza söylenilen her şeyi yerine getirdi. İstenilenler yerine getirildikten sonra bir evrak daha istendi. Biraz imkânsızı zorlamaya çalıştılar. Önce dediler ki “bunu halledin, çocuklar Riva’ya gelsin, sorun yok.” Hepsi tamam oldu ama o gün enteresan şekilde bir evrak daha istenildi. Cuma günü geç saatlerde lisansın yetişmemesi gibi bir durum oldu. Lisanslar çıksa farklı bir 11 sahada olacaktı. Buğra’yı orta saha yapacaktık, farklı bir planla çıkacaktık. İki uzunla oynayalım derken, ikinci gol bizi sarstı. Kolay değil, travmadan çıkmak lazım.”

Karim Hafez’in gelmeyeceğini ifade eden Arslan, “Mısır’da bir takımla imzaladı. Gelmeyeceği belli oldu” dedi.