Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den Asgari Ücret Çıkışı;“Vergi ve Kesintilere Son Verilsin!”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz, asgari ücretten kesilen vergi ve diğer kesintilerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanlığı, Kasım ayı içerisinde toplanması beklenen Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun çalışmaları başlamadan önce “Asgari Ücretten Verginin ve Kesintilerin Kaldırılması” konulu basın açıklaması düzenledi. Tüm illerde eş zamanlı düzenlenen açıklamaların Malatya’daki adresi Soykan Meydanı oldu. Açıklamaya Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Osman Nuri Solmazgül, Emek Sağlık- İş Sendikası Şube Başkanı Çetin Tatar, Demiryol-İş Sendikası Şube Baştemsilcileri Ali Albay, Yakup Kaya ve Ali Yorulmaz, Eğitim-Sen Şube Başkanı Kazım Albayrak, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Şube Başkanı Hasan Akdemir, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Sakine, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Göçmen, Uluslararası Diriliş Hareketi (UHD) Başkanı Mehmet Zafer destek verdi. CHP İl Başkanı Enver Kiraz soykan meydanında düzenlenen basın açıklamasında, “Eğer ki iktidar yine bu çağrımıza kulak vermez ise seçim yakındır! İktidarımızda asgari ücretlilere uygulanan vergi zulmüne son vereceğiz, asgari ücretten vergi kesintisini kaldıracağız” diye konuştu.
Asgari Ücretten kesilen vergi miktarından bahseden Kiraz, ”Şu an asgari ücret brüt olarak 3 bin 577 TL’dir. Asgari ücretten yapılan vergi ve SGK kesintilerinden sonra bir asgari ücretlinin eline 2825 TL geçmektedir. Çünkü asgari ücretliden gelir vergisi, SGK işçi payı, İşsizlik Sigortası primi payı, damga vergisi olmak üzere yapılan aylık toplam kesinti tutarı 752 TL’dir. Bir başka deyişle asgari ücretten kesintilere son verildiğinde, asgari ücretlinin geliri 752 TL artışla 3 bin 577 TL’ye yükselecektir.” dedi.
CHP tarafından sunulan kanun teklifinin meclise getirilmesini isteyen Kiraz, ”Yıllardır bekletilen kanun tekliflerimiz meclise getirilsin ve asgari ücretliden vergi kesintisine son verilsin. Asgari ücret en azından yeni yıla kadar 3 bin 577 TL seviyesine getirilsin. İktidara son çağrımız! Bu adaletsizliğe, bu hukuksuzluğa derhal son verilmelidir. Asgari ücretteki vergi zulmü ortadan kaldırılmalıdır. Eğer ki iktidar yine bu çağrımıza kulak vermez ise; Seçim yakındır! Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarımızda; asgari ücretlilere uygulanan vergi zulmüne son vereceğiz, iktidarımızda asgari ücretten vergi kesintisini kaldıracağız!” sözlerini kullandı.
>> Ebubekir Atilla