Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bölgenin Tek EEG Merkezi TÖTM ’de Açıldı

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi(TÖTM) Çocuk Nörolojisi EEG Ünitesinin açılışı gerçekleştirildi. SMA Hastalığında erken tanı ve tedavide bölgede 16 ile hizmet veren TÖTM ’de EEG Ünitesinin kapasitesi 3 katına çıkarıldı. Yılda 4 bine yakın çekimin yapıldığı ünite yeni ve konforlu yerinde şifa dağıtmaya devam edecek.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal

Çocuk Nörolojisi EEG Ünitesinin açılışı İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Turgut Özel tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, Çocuk Nüroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdal Güngör, Rektör Yardımcıları, Bölüm Başkanları ve çok sayıda Öğretim görevlisinin katılımı ile gerçekleştirildi. Ünitenin açılışında konuşan Çocuk Nüroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdal Güngör, ”Daha önceden Çocuk Nörolojisi Bilim dalı burada 2004 yılında kuruldu. 2004 yılından beri poliklinik katında hizmet veriyordu. Yıllar içerisinde yeni katılan Öğretim Üyesi arkadaşlarımız da beraber yaptığımız hizmetlerin sayısı çok arttı. Yılda yaklaşık 3 bin 500 – 4 bin civarında EEG çekiyoruz. Ülke genelinde düşündüğümüzde oldukça iyi rakamlar. Tabi ki bunun yanında diğer EEG gibi EMG gibi yeni açılımlar yapacağız. Poliklinik katında imkanlarımız çok uygun olmuyordu. Hasta konforunu artırmak açısından biraz daha sosyal alanı genişletmeyi düşündük. Sağ olsun Sayın Rektörüm ve Başhekimimiz destek oldular. Böyle bir güzel ünite kurduk. Amacımız burada konforu artırmaktı. Burada Nörolojik sorunu olan çocuklar özel çocuklar. Biraz daha ilgiye, daha konfora ihtiyaç duyuyor. Bu sorunları gidermek için güzel bir ünite oldu. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
Turgut Özel tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran ise, “Çocuk Nörolojisi Bölgeye hizmet veren ve hizmetlerine gün geçtikçe daha çok emek veren, hasta sayısının arttığı bir bölüm. Özellikle gündemde olan ve takip ettiğimiz SMA hastaları ile ilgili olan bir alanımız. Çocuk EEG bölümünün kapasitesi artırarak burada daha kaliteli bir hizmet vermeyi amaçladık. Hayırlı olsun diyoruz.” diye konuştu.
Bölgede 16 ile hizmet veren ünitenin yeni yerine kavuştuğunu kaydeden İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, “2022 yılı Tıp Fakültemizin kuruluşunun 35’inci yılı. Pediatri Anabilim Dalı da Fakültemizin köklü bir anabilim dalı. Yan dal eğitimi veren bir yer. Pediatrik Nöroloji de gerçekten yıllardır sadece Malatya’ya değil tüm bölgeye hizmet veren bir bilim dalımız. Kendi alanında yetkin öğretim görevlilerimiz görev yapmaktadır. Bunun semerelerini de görmekteyiz. SMA hastaları için bölgedeki 16 il Malatya’ya bağlı. Bunun dışındaki hastalıklarda da Malatya öne çıktı ve Turgut Özal Tıp Merkezinde bu hastalıkların hem tanısı hem de tedavisi yapılabilmektedir. emeği geçen tüm hocalarıma ve personel arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
KIZILAY,” EEG VE EMG’DE BÖLGENİN TEK MERKEZİ”
Ünitenin açılış kurdelesinin kesen İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Bölgede Çocuk Nörolojisinde EEG ve EMG çekimlerinde erken tanı ve tedavinin yürütüldüğü tek üniteye sahip olduklarını söyledi. Kızılay, ”Hastanemizde Çocuk Nörolojisinin yeni yerinin açılışı için bir araya geldik. Çocuk Nörolojisi Tıbbın çok zor alanlarından biridir. Hocalarımız uzun yıllardır 2004’ten beri burada büyük bir merkez kurarak çalışmalarını başarı ile yapmaktadır. İnönü Üniversitemizin Turgut Özal Tıp Merkezinde Pediatri bölümümüzün alt dalları yan dalları birim dalları uzun yıllardır hem eğitim hem de çocuk hastalarımızın tedavilerini burada gerçekleştiriyor. Bunlardan biri de Çocuk Nörolojisi Bilim dalımız çocuklara EEG, EMG ve diğer nörofizyolojik testleri başarı ile yapıyor ve bölgenin tek merkezi diyebiliriz. SMA’da ve Çocuk Nörolojisi bölümünde Samsun, Adana hattının doğusunda bu hizmeti veren en önemli merkezdir. Yeni yerinde de yılda 4 bine yakın Çocuk EEG çeken bölümümüz yeni yerinde daha rahat ve daha çok hizmet verecek. Çocuk Hastaların EEG’si EMG si ve diğer nörofizyolojik testleri hem daha geniş ve ferah ortamlarda yapılacak. Hem de yeni metot ve gelişmeleri burada günü gününe daha rahat takip etmek imkanı sağlanacak. Bu merkezin şimdiye kadarki hem aşağıdaki yerinde hem de yeni yerinde inşallah daha geniş bir alana hizmet vermesinde emeği geçen başta çocuk nörolojisi hocalarımıza teşekkür ediyorum. Yeni çocuk nöroloji ünitemizin hayırlı olmasını ve şifa dağıtmasını diliyorum.” sözlerini kullandı.
>> Ebubekir Atilla