Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beslenme Çantası 30 TL’ye Zor Doluyor

Yeni eğitim öğretim yılında ders zili zamlı çaldı. Kırtasiye masraflarından yakınan veliler şimdi de beslenme çantasını doldurmakta güçlük çekiyor. Çocukların okulda geçirecekleri öğün için hazırlanan çantalar 30 TL’ye dolmuyor.

Yeni eğitim öğretim yılında

Ekonomik zorluklar her kalemde daha da artmaya başladı. Geçinmek için kemerleri sıkan aileler çocuklarının beslenme çantasını dolduramıyor. Öyle ki; süt, meyve, yemek derken bir çanta en az 30 TL’ye zor doluyor.
Bir çocuğun beslenme çantasına neler girmeli? Beslenme Çantası kaç TL’ye doluyor? Sorularının cevabını haberimizde ele aldık.
Hızlı büyüme-gelişme ve öğrenme süreçlerini kapsayan, bu nedenle de sağlıklı beslenmenin büyük önem taşıdığı bir dönem olan okul çağında çocukların beslenme çatasında taşınması kolay ve besleyici değeri yüksek besinlerin olması gerekiyor.
Bir öğrencinin beslenme çantasında olması gereken Süt/Meyve Suyu, Meyve, Kek, Kuruyemiş, Sandviç gibi temel ürünlerin fiyatları ise keseyi zorluyor.
En ucuz markette alınan ürün fiyatları ise şu şekilde; Süt 8 TL, Meyve Suyu 7 TL, Kek 5 TL, Kuruyemiş 5 TL. Sandviç hazırlamak için ise alınan 1 kilo domates 25 TL, Salatalık 20 TL, Tam Buğday ekmek 10 TL, Beyaz peynir 80 TL, Yeşillik 20 TL. Bir ay içerisinde ortalama 22 gün hazırlanan beslenme çantalarına farklı yiyecekler konulduğunda ortalama her gün bir çanta 30 TL’ye doluyor.

“BU FİYATLARI NASIL KARŞILAYACAĞIZ?”

Asgari ücretle geçinen aileler ise fiyatların yüksekliğinden yakınıyor. 2 çocuğunu okula gönderdiğini belirten Ali Akın (37), fiyatlar karşısında çocuklara yeterli bir beslenme çantası hazırlayamadıklarını söyledi. Akın, ”Okullar açıldığında kırtasiye, kıyafet derken 2 çocuk için 4 bin liraya yakın masraf yaptık. Çocuklar okula gittiğinde beslenme çantası hazırlıyoruz. Okulda aç kalmasınlar ve birbirlerinde gönülleri kalmasın diye içerisine koyduğumuz malzemeler karşılayamayacağımız seviyeye ulaşıyor.” Sözlerini kullandı.
Çocuklarının beslenme çantasını artık dolduramadıklarını dile getiren 3 çocuk annesi Hülya Kocar ise,” Ev kirası 2.500 TL. Elektrik, su, doğalgaz faturası 1000 TL. Okul servisi 3 çocuk için 1300 TL. Mutfak masrafı desen 1.500 TL. Maaşımız ise 5.500 TL. Bu rakamlarla gelir karşılaştırıldığında hiç oluru yok. Çocuklarımızın beslenme çantasını dolduramıyoruz. Geçim sıkıntısı aldı başını gitti. Biran önce bir şeylerin yapılması gerekiyor.” Diye konuştu.