Ligin 6.haftasını maç eksiği ile kapatan Malatya ekibi, 7.hafta maçı için Diyarbekirspor’u evinde ağırladı. Yeşiltepe Spor Kompleksi’nde dün öğlen saatlerinde oynanan karşılaşmayı Hakem Fevzi Erdem Akbaş yönetti.
Ligde üst üste 4 maç kazanarak 15 puan ve averajla ligin zirvesine ortak olan Diyarbekirspor ’u evinde ağırlayan turuncu – yeşilli ekip dakika 41’de kalesinde golü gördü. İlk yarının son dakikalarına kadar atağı sürdüren Malatya ekibi ilk yarı gol bulamadı.
Karşılaşmanın ikinci yarısı yine çekişmeli geçti. 9 sarı karın görüldüğü karşılaşmada Yeşilyurt Belediyespor ’dan Yasin Elmas, Akın Akman, Mücahit Çakır ve İlker Günaslan sarı kart gören isimler oldu.
İkinci yarıda gol sesi duyulmazken 1-0 lık skor ile Diyarbekirspor puan skalasında liderlik koltuğuna oturdu. Bu maçtan puan alamayan ev sahibi ekip Yeşilyurt Belediyespor ise 7 puan ile 11’inci sıraya geriledi.
>> Ebubekir Atilla

