Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SONUNDA TEMELİ ATILTI!

Bakan Tüfenkci, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binası kompleksinin temelini attı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binası kompleksinin temelini attı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binası kompleksinin temelini attı. Yeşilyurt ilçesindeki şantiye alanında düzenlenen temel atma […]

Bu haberin fotoğrafı yok

Bakan Tüfenkci, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binası kompleksinin temelini attı


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binası kompleksinin temelini attı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binası kompleksinin temelini attı.

Yeşilyurt ilçesindeki şantiye alanında düzenlenen temel atma töreninde konuşan Tüfenkci, bölge ve Malatya için, kentin ticareti, ihracatı ve ithalatının gelişmesi noktasında önemli bir hizmet binasının temeli atmak için Malatya’ya geldiklerini belirtti.

Hizmet binasının hayırlı olmasını dileyen Tüfenkci, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün yeni hizmet binasının bölgeye bağlı iller için de daha çağdaş, daha rahat ortamlarda hizmet verilmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığını temsilinede yakışmayan binanın yenilenmesi konusunda göreve geldikten sonra var olan projeyi hızlandırdıklarını ifade etti.

Yeni hizmet binasında depo alanları, bölge ve il müdürlükleri, ticaret müdürlüğü, misafirhane ve sosyal tesislerin bulunacağını anlatan Tüfenkci, kompleksin toplam ihale bedelinin 11 milyon lirayı aştığını söyledi.

Binanın Türkiye’deki bölge müdürlükleri arasında fark oluşturacağını vurgulayan Tüfenkci, “Doğrusu Malatya’ya da bu yakışır diye düşünüyorum. Kompleks, yaklaşık 17 bin 500 metrekare alan içerisinde yer alacak modern bir bina olacak. Malatya’nın gelişen ticareti, artan ihracatı, ithalatı ve 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) hayata geçmesiyle bu inşaat sayesinde gümrük işlemlerinin daha hızlı ve modern bir şekilde gerçekleştirmek suretiyle Malatya’mıza, ülkemize, dış ticaretimize de büyük katkılar sunacaktır. Burada yapacağımız tasfiye işletme müdürlüğümüzün binası da bu kompleksin içerisinde yer alacak. Oradaki depolar, verilecek hizmetler, çevre illere bu noktadan verilecek. Malatya kavşak noktası olacak.” diye konuştu.

Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün başta Malatya olmak üzere Elazığ, Kahramanmaraş ve Sivas gibi gerek bugün gerekse de gelecekteki ticaret potansiyeliyle ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıyan ticaret merkezlerine hizmet verdiğini aktaran Tüfenkci, “4 kentin de 2015’teki 2,5 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip olduğu göz önüne alınırsa, bölgedeki ticaretin dinamizminin ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Bölge Müdürlüğümüzün ve gümrük müdürlüklerimizin hizmet kalitesindeki ehemmiyeti de net bir biçimde bu vesileyle gözlemlemekteyiz.” dedi.

Kompleks yapımı için başlattıkları çalışmaları 600 gün olarak ihale ettiklerini ancak firma yetkilileriyle görüşerek bunu biraz daha öne çekmek için söz alacaklarını vurgulayan Bakan Bülent Tüfenkci, “600 günün Malatya için geç olduğunu düşünüyorum, inşallah bunu 500 güne düşürmek için firma yetkilileriyle görüşeceğiz. Bunu düşürmemiz gerekiyor. O şekilde çalışmamız lazım. Para hazır, siz takviye yapacaksınız, çalışacaksınız. Biz bunu 500 günde bitirip, diğer bölge müdürlüklerine de örnek olacağız.” ifadelerini kullandı.